Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Rijstbowl met crispy halloumi

Halloumi zie je vaak gegrild in dikkere plakken, maar wist je dat de Cypriotische grillkaas ook superlekker is als je ‘m raspt en vervolgens knapperig bakt? De halloumi wordt dan super crispy en dat resulteert in de perfecte topping voor deze vega rijstbowl met tzatziki en granaatappelpitjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept rijstbowl met crispy halloumi

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de komkommer in hele dunne plakjes. Snipper de dille en munt fijn, houd een paar blaadjes van de munt apart ter garnering. Pers het sap uit de citroen.
2
Voeg de rijst, komkommer, fijngehakte dille, fijngehakte munt, citroensap, Griekse yoghurt en olijfolie toe aan een kom en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
3
Rasp de halloumi met een grove blokrasp. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de geraspte halloumi krokant. Eerst zal dit er nog wat waterig uitzien, maar door geduldig te bakken zal het vocht verdampen en wordt de halloumi goudbruin en crispy.
4
Verdeel het rijst-komkommermengsel over kommen en maak af met de crispy halloumi en de granaatappelpitjes. Decoreer met de apart gehouden blaadjes munt.

Ga voor een makkelijk recept en maak een bowl!

Wanneer je op zoek bent naar een simpel recept voor het avondeten, dan zit je met onze bowl recepten altijd goed. We vullen namelijk onze bowl recepten altijd met flink wat groenten en creëren zo een gezond recept waar je iedere avond van kan genieten. Van vlees en vis tot vegetarisch en zelfs vegan, onze favorieten zetten we voor je op een rijtje:

  1. Rijst bowl met sweet chili kip en groenten: deze bowl is een snelle optie voor wanneer je op zoek bent naar een smaakvolle maaltijd! De kip en groenten maken we namelijk in de airfryer, waardoor het zo gemaakt is.
  2. Rijstbowl met crispy halloumi: hoewel halloumi vaak wordt geserveerd in dikkere plakken, kan je het ook raspen. Het resultaat? Hele knapperige stukjes halloumi! Lekker met rijst en een frisse dressing van Griekse yoghurt, dille, munt, komkommer en citroen.
  3. Zalm bowl: deze voedzame zalm bowl is hét antwoord op de vraag ‘Wat eten we vandaag?’. De bowl bevat koolhydraten en gezonde vetten en zit boordevol eiwitten.
  4. Marokkaanse couscous met zoete kip: wil je een keer iets anders maken? Ga dan voor deze Marokkaanse couscous met zoete kip, abrikoos en feta-yoghurt saus. Een heerlijk gerecht voor het diner, maar ook verrukkelijk als lunch recept.
  5. Gado gado bowl: heb jij al eens van gado gado gehoord? Dit Indonesische groentegerecht serveren we in dit recept in een bowl en maken we compleet met knapperige taugé, frisse komkommer en romige pindasaus.

Meer recepten in een bowl vind je terug op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via