Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Snijd de komkommer in hele dunne plakjes. Snipper de dille en munt fijn, houd een paar blaadjes van de munt apart ter garnering. Pers het sap uit de citroen.
2
Voeg de rijst, komkommer, fijngehakte dille, fijngehakte munt, citroensap, Griekse yoghurt en olijfolie toe aan een kom en schep alles door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
3
Rasp de halloumi met een grove blokrasp. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de geraspte halloumi krokant. Eerst zal dit er nog wat waterig uitzien, maar door geduldig te bakken zal het vocht verdampen en wordt de halloumi goudbruin en crispy.
4
Verdeel het rijst-komkommermengsel over kommen en maak af met de crispy halloumi en de granaatappelpitjes. Decoreer met de apart gehouden blaadjes munt.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.