Print opties

Sluiten

Snelle cinnamon rolls met banaan

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Rol het croissantdeeg uit en knijp voorzichtig het deeg bij elkaar zodat de snijlijnen weggaan. Zorg ervoor dat de afmetingen van het uitgerolde deeg intact blijven.
3
Smelt de boter ca. 30 seconden op 700 Watt in de magnetron. Prak ondertussen een halve banaan fijn en pers het sap uit een halve citroen. Schep de banaan in het schaaltje met de gesmolten boter. Voeg hier vervolgens de kaneel, het citroensap, de basterdsuiker, het zout en de vanillesuiker aan toe en meng het geheel goed door.
4
Stort het kaneelmengsel op het croissantdeeg en verdeel dit gelijkmatig over het oppervlak. Rol het croissantdeeg met de vulling vanuit de kortste zijde op tot een rol. Snijd de deegrol in 8 gelijke stukken en leg deze op de bakplaat. Bak de kaneelrolletjes in 13 minuten goudbruin in het midden van de oven.
5
Klop ondertussen de slagroom op tot een lobbige massa en voeg hier de kristalsuiker en de poedersuiker aan toe. Stop het mengsel in een spuitzak en spuit dit in mooie streepjes op de afgekoelde kaneelrolletjes. Heb je geen spuitzak? Gebruik dan een stevig plastic zakje (bijvoorbeeld een diepvrieszakje) en knip hier een puntje uit. Eet smakelijk!
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.