Print opties

Sluiten

Speculoos tiramisu

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 30min

Ingrediënten

10 stuks
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Klop de slagroom met de suiker stijf. Klop de mascarpone luchtig. Voeg in 3 delen de helft van de speculoos pasta toe om te voorkomen dat het geheel gaat schiften.
2
Meng de geklopte slagroom en het mascarpone mengsel tot een gladde massa en doe dit in een spuitzak.
3
Smelt intussen de overgebleven speculoos pasta au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laag kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer regelmatig door tot de speculoos pasta gesmolten is. Maal de helft van de speculoos koekjes fijn in de keukenmachine.
4
Pak een glas voor de tiramisu en doe hier 1/3 van de gesmolten speculoos pasta in. Voeg 1/4 van de speculoos crumble toe.
5
Spuit een beetje van het Lotus mascarpone mengsel op de topping en crumble. Daarna weer een laagje gesmolten speculoos pasta en speculoos crumble en vervolgens het mascarpone mengsel.
6
Blijf deze stappen herhalen totdat het glas gevuld is. Eindig met een laag crumble en drapeer er gesmolten speculoos pasta overheen. Laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
7
Voeg ter garnering de overgebleven speculoos koekje toe.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.