In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Spinazie-mozzarella-bonen stoofschotel

Een stoofschotel van bonen? Jazeker! Deze spinazie-mozzarella-bonen stoofschotel is heerlijk! Boordevol groenten en gemakkelijk om te maken. Je hebt er helemaal niet veel voor nodig. Met onder andere BOON bruine bonen stoof, paprika, spinazie, mozzarella en wat Parmezaanse kaas zet je al een smakelijke maaltijd op tafel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept spinazie-mozzarella-bonen stoofschotel

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de knoflook en hak fijn. Snijd de mozzarella in plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes van 0,5 bij 0,5 cm.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de knoflook en rode paprika voor 5 min. Voeg de tomatenpuree, oregano en spinazie toe. Roer door totdat het gaar is. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de BOON bruine bonen in stoof toe en roer goed door.
3
Schep de stoofmix in een ovenschotel. Verdeel de mozzarella erover en bak de stoofschotel in 15 min. in de oven.
4
Haal de stoofschotel uit de oven. Verdeel de geraspte Parmezaanse kaas erover. Pluk de blaadjes van de basilicum en verdeel over de stoofschotel.

Tip: serveer de stoofschotel met focaccia of Turks brood om mee te dippen!

Heerlijke stoofschotels boordevol groenten

Wanneer er een pan staat te pruttelen op het vuur en de geur van een stoofschotel verspreid door het huis, wanen wij ons weer even in het verleden. Er gaat namelijk niets boven een stoofpotje boordevol groenten, kruiden en specerijen, zoals je grootouders vroeger maakten! Hoewel ze vroeger altijd met vlees of vis werden bereid, zijn er ondertussen ook tal van vegetarische recepten om te stoven. Het is namelijk heerlijk om bijvoorbeeld een bonen stoofschotel te maken boordevol groenten. Na het bereiden schuif je hem nog even de oven in, daarna kan het genieten beginnen.

Ook lekker is een vegan stoofpotje van tempeh. Tempeh is een heerlijke vleesvervanger die we op smaak brengen met verschillende kruiden zoals tijm en laurierblad. Door de combinatie van de gekozen ingrediënten en de kruiden & specerijen mis je geen enkel moment het vlees. Deze vegetarische Spaanse bonenstoof is er ook eentje die je moet proberen. Bij deze vegetarische variant hebben we gekozen voor zoete aardappel en laten we de worst achterwege. De stoofschotel krijgt hierdoor wat meer body en een zoete smaak. Voeg daar chilivlokken en paprikapoeder aan toe voor een vleugje Spaanse pit en je waant je in het zonnige zuiden van Europa!

Meer recepten voor het avondeten

Benieuwd wat je nog meer kan maken voor het avondeten? We hebben genoeg inspiratie voor je! Van romige risotto recepten en lasagne recepten tot basisgerechten als pannenkoeken recepten, op Eatertainment vind je terug waar jij zin in hebt. Ga jij vanavond voor een makkelijke pasta pesto of toch voor een knapperig flammkuchen recept?

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?