Vegan Tempeh Stoofpotje
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Vegan stoofpotje van tempeh

Een lekker stoofpotje met rundvlees of een stoofpotje met kip is altijd goed, maar waarom zou je niet eens variëren met deze vegan variant? Dit stoofpotje met tempeh is om van te smullen! Rijk van smaak door de verschillende kruiden die worden toegevoegd aan het recept en door de combinatie van de gebruikte ingrediënten denk je er geen seconde aan dat het stoofpotje geen vlees bevat.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept vegan stoofpotje van tempeh

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 20min
Kookmodus
1
Snijd de prei in ringen en spoel goed af in een vergiet. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en hak fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Snijd de tempeh in blokjes van 2 cm.
2
Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Fruit de prei, ui en knoflook 2 min. aan. Voeg de tomatenpuree en tempeh toe en laat 2 min. mee bakken.
3
Voeg de wortel, tijm, laurier, rode wijn, water en het groentebouillonblokje toe. Breng het geheel rustig aan de kook. Plaats de deksel op de pan, draai het vuur laag en laat ongeveer 2 uur rustig doorkoken. Roer regelmatig door.
4
Laat de saus verder indikken door de laatste 10-15 min. de deksel van de pan te laten. Verwijder voor het serveren de tijm en laurier uit de stoof.

Tip: Serveer dit heerlijke stoofpotje met een stukje brood of aardappelen.

Wat is tempeh?

In de supermarkt vind je tempeh in het schap met vleesvervangers. Maar wat is tempeh? Tempeh wordt gemaakt van sojabonen. Daardoor denk je misschien meteen aan tofu, maar waar tofu gestremd wordt door sojamelk, wordt voor de bereiding van tempeh gebruik gemaakt van fermentatie met behulp van een schimmel. Dit zorgt ervoor dat tempeh een veel stevigere structuur heeft dan tofu. Tempeh blokjes nemen andere smaken heel goed op, waardoor het perfect is voor bijvoorbeeld een stoofpotje.

Meer stoofpot recepten

Ga jij liever voor een klassieke stoofpot met rundvlees? Heerlijk mals vlees met een smeuïge saus. Dit gerecht is de bereidingstijd dan ook helemaal waard! Bekijk de lekkerste stoofpot recepten op de pagina!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sulfiet
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?