In samenwerking met:
Spinazie-snijbonenstamppot met spekjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spinazie-snijbonenstamppot met spekjes

Een stamppot is altijd een goed idee, ook wanneer het wat warmer is! Je kan namelijk eindeloos variëren met ingrediënten om het lekker zomers te maken. In dit recept gaan we voor een combinatie van spinazie en snijbonen. De spekjes en uitjes geven een lekkere en kleurrijke touch aan het geheel.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spinazie-snijbonenstamppot met spekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
2
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
3
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekjes 5 min. Voeg de ui toe en bak nog 5 min. Voeg de snijbonen toe en bak nog 5-8 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Haal van het vuur en roer er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
Doe de spinazie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Doe de aardappelen en spinazie terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge stamppot. Roer de helft van het snijbonenmengsel en de citroenrasp erdoor. Meng de zuivelspread door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Verdeel de stamppot over de borden. Schep de rest van het snijbonenmengsel erover.

Tip: vervang de spekjes door plantaardige spekjes (AH Terra).

Genieten van stamppotten op een zomerse dag!

Een van de typische winterse maaltijden in ons land is natuurlijk een stamppot. Zo’n klassiek stamppot recept als zuurkoolstamppot of boerenkool stamppot, wij zijn er dol op! Maar waarom zou je zoiets lekkers beperken tot de winter periode als je er ook gewoon elke dag van het jaar van kan genieten? Er zijn genoeg lekkere stamppotten om te maken, óók wanneer het wat warmer is! Kies bijvoorbeeld voor deze broccolistamppot met hete kip. Door de stamppot te maken met broccoli als basis, krijg je een heerlijke, frisse stamppot. De hete kip geeft weer een spicy touch aan het geheel. Lekker makkelijk, snel gemaakt, een gezond recept en gewoonweg heerlijk van smaak! Ook lekker om te maken: voorjaars rucolastamppot met kaasschnitzel. Met maar 5 ingrediënten zet je deze stamppot al op tafel.

Een andere frisse stamppot die je zo gemaakt hebt, is deze bietenstamppot met geitenkaas en rucola. De stamppot maken we compleet met knolselderij en andere smaakmakers, waardoor deze vegetarische stamppot zeker geschikt is voor een lente dag! Door de aardappelen achterwege te laten, is het ook nog eens een koolhydraatarm recept. Een ander heerlijk recept, is deze zoete aardappelstamppot met halloumi. De halloumi geeft een lekkere zoute bite aan de stamppot. Fan van zoete aardappelen? Probeer dan eens een van onze vele zoete aardappel recepten!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via