Een stamppot is altijd een goed idee, ook wanneer het wat warmer is! Je kan namelijk eindeloos variëren met ingrediënten om het lekker zomers te maken. In dit recept gaan we voor een combinatie van spinazie en snijbonen. De spekjes en uitjes geven een lekkere en kleurrijke touch aan het geheel.
Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.
Tip: vervang de spekjes door plantaardige spekjes (AH Terra).
Een van de typische winterse maaltijden in ons land is natuurlijk een stamppot. Zo’n klassiek stamppot recept als zuurkoolstamppot of boerenkool stamppot, wij zijn er dol op! Maar waarom zou je zoiets lekkers beperken tot de winter periode als je er ook gewoon elke dag van het jaar van kan genieten? Er zijn genoeg lekkere stamppotten om te maken, óók wanneer het wat warmer is! Kies bijvoorbeeld voor deze broccolistamppot met hete kip. Door de stamppot te maken met broccoli als basis, krijg je een heerlijke, frisse stamppot. De hete kip geeft weer een spicy touch aan het geheel. Lekker makkelijk, snel gemaakt, een gezond recept en gewoonweg heerlijk van smaak! Ook lekker om te maken: voorjaars rucolastamppot met kaasschnitzel. Met maar 5 ingrediënten zet je deze stamppot al op tafel.
Een andere frisse stamppot die je zo gemaakt hebt, is deze bietenstamppot met geitenkaas en rucola. De stamppot maken we compleet met knolselderij en andere smaakmakers, waardoor deze vegetarische stamppot zeker geschikt is voor een lente dag! Door de aardappelen achterwege te laten, is het ook nog eens een koolhydraatarm recept. Een ander heerlijk recept, is deze zoete aardappelstamppot met halloumi. De halloumi geeft een lekkere zoute bite aan de stamppot. Fan van zoete aardappelen? Probeer dan eens een van onze vele zoete aardappel recepten!
Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment