Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in 20 min. gaar.
2
Boen ondertussen de citroen schoon, rasp de gele schil (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers de vrucht uit. Pel en snijd de ui in dunne halve ringen.
3
Verhit de olie in een koekenpan en bak de spekjes 5 min. Voeg de ui toe en bak nog 5 min. Voeg de snijbonen toe en bak nog 5-8 min. op hoog vuur, schep af en toe om. Haal van het vuur en roer er 1 el citroensap (per 4 personen) door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
Doe de spinazie in een vergiet en giet de aardappelen erover af. Doe de aardappelen en spinazie terug in de pan en stamp met de melk tot een smeuïge stamppot. Roer de helft van het snijbonenmengsel en de citroenrasp erdoor. Meng de zuivelspread door de puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Verdeel de stamppot over de borden. Schep de rest van het snijbonenmengsel erover.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.