Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt mét gist, en flammkuchendeeg zonder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen! Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven. Weten hoe je de flammkuchen het beste af kunt bakken? De tip lees je onder het recept!
Tip: houd de ovenplaat in de oven tijdens het opwarmen van de oven en schuif de belegde flammkuchen pas vlak voor het bakken op de hete plaat. Zo boots je het beste het effect na van bakken in een steenoven.
Flammkuchen, een specialiteit uit de Elzas, is een heerlijk dun deeg met een licht knapperige bodem. Het is gemakkelijk te beleggen met verschillende ingrediënten naar keuze. Hier zijn enkele suggesties voor het beleggen van flammkuchen:
De mogelijkheden zijn eindeloos met flammkuchen. Wees creatief en gebruik verschillende ingrediënten naar keuze om een heerlijke en unieke flammkuchen te maken.
Met de toppings voor op de flammkuchen varieer je eindeloos. Receptinspiratie nodig? Wij helpen je op weg. Maak bijvoorbeeld eens één van onderstaande recepten of bekijk alle flammkuchen recepten!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment