Flammkuchen met schelvis
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Flammkuchen met schelvis

Flammkuchen is het Duitse antwoord op de Italiaanse pizza. Het grote verschil is dat je pizzadeeg maakt mét gist, en flammkuchendeeg zonder gist. Ideaal, want dit betekent dat flammkuchendeeg niet urenlang hoeft te rijzen! Rol je zelfgemaakte deeg flinterdun uit, zodat het lekker krokant wordt wanneer je het bakt in de oven. Weten hoe je de flammkuchen het beste af kunt bakken? De tip lees je onder het recept!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen met schelvis

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Zorg ervoor dat het water lauwwarm is. Meng het water met de bloem, 2/3 van de olijfolie en zout. Kneed ongeveer 10 min. tot het deeg elastisch is.
2
Verwarm de oven voor op 250°C. Verdeel het deeg in 2 gelijke delen en rol beide uit op een apart stuk bakpapier, tot niet meer dan 3 mm dik. Verdeel de crème fraîche over het deeg.
3
Snijd de schelvis in grove stukken en verdeel over het deeg. Snijd de venkel in kwarten en verwijder de harde kern. Snijd ¼ van de venkel in grove stukken van 1 cm breed en verdeel over het deeg.
4
Verdeel de halfgedroogde tomaten, olijven en kappertjes over de flammkuchen. Bak de flammkuchen stuk voor stuk 10 tot 12 min. in de oven.
5
Snijd ondertussen de rest van de venkel flinterdun. Pluk de peterselie en hak grof. Rasp de schil van de citroen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Meng de venkel met de helft van de peterselie, citroenrasp en sap, en de rest van de olijfolie.
6
Verdeel na het bakken de rest van de peterselie over de flammkuchen en serveer met de venkelsalade.

Tip: houd de ovenplaat in de oven tijdens het opwarmen van de oven en schuif de belegde flammkuchen pas vlak voor het bakken op de hete plaat. Zo boots je het beste het effect na van bakken in een steenoven.

Verschillende toppings voor flammkuchen

Flammkuchen, een specialiteit uit de Elzas, is een heerlijk dun deeg met een licht knapperige bodem. Het is gemakkelijk te beleggen met verschillende ingrediënten naar keuze. Hier zijn enkele suggesties voor het beleggen van flammkuchen:

  • Traditioneel: de traditionele flammkuchen wordt belegd met crème fraîche, uien en spek. Voeg wat geraspte kaas toe voor extra smaak.
  • Vegetarisch: vervang het spek door geroosterde groenten zoals courgette, aubergine en paprika. Voeg ook champignons en geitenkaas toe voor extra smaak.
  • Zalm: flammkuchen belegd met crème fraîche, gerookte zalm, rode ui, kappertjes en dille. Voeg ook wat citroensap toe voor extra smaak.
  • Rucola: beleg de flammkuchen met crème fraîche, mozzarella, cherrytomaatjes en rucola. Voeg wat balsamicoazijn en olijfolie toe voor extra smaak.
  • Dessert: flammkuchen kan ook worden gebruikt voor zoete toepassingen. Beleg het deeg met roomkaas, fruit zoals aardbeien, perziken en bramen, en bestrooi met wat suiker of honing.

De mogelijkheden zijn eindeloos met flammkuchen. Wees creatief en gebruik verschillende ingrediënten naar keuze om een heerlijke en unieke flammkuchen te maken.

Meer flammkuchen recepten

Met de toppings voor op de flammkuchen varieer je eindeloos. Receptinspiratie nodig? Wij helpen je op weg. Maak bijvoorbeeld eens één van onderstaande recepten of bekijk alle flammkuchen recepten!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Duits
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Ovengerechten
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via