Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas. Hier maakten ze lange tijd geleden ‘pizza’s’ om nieuwe, hout gestookte ovens te testen. De temperatuur moest oplopen tot wel 300 graden Celsius om de flammkuchen in een paar minuten gaar én krokant te bakken. Door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in ons kikkerlandje. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas!
Tip: houd de ovenplaat in de oven tijdens het opwarmen van de oven en schuif de belegde flammkuchen pas vlak voor het bakken op de hete plaat. Zo boots je het beste het effect na van bakken in een steenoven.
Flammkuchen is een dunne, knapperige pizza-achtige ‘taart’ die oorspronkelijk uit de Elzas-regio in Frankrijk komt. Het wordt traditioneel belegd met zure room of crème fraîche, uien en spekjes, maar er zijn talloze variaties mogelijk. Hier zijn enkele populaire toppings voor flammkuchen:
Kortom, er zijn talloze toppings mogelijk voor flammkuchen. Het is een veelzijdig gerecht dat zich goed leent voor verschillende smaken en ingrediënten. Door te experimenteren met verschillende toppings kun je elke keer weer een nieuwe smaaksensatie creëren. Op zoek naar meer pizza recepten of flammkuchen recepten? Je vindt het op Eatertainment!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment