Flammkuchen carpaccio
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Flammkuchen carpaccio

Flammkuchen is ontstaan in de regio Elzas. Hier maakten ze lange tijd geleden ‘pizza’s’ om nieuwe, hout gestookte ovens te testen. De temperatuur moest oplopen tot wel 300 graden Celsius om de flammkuchen in een paar minuten gaar én krokant te bakken. Door de jaren heen is de flammkuchen op steeds meer plekken populair geworden, waaronder in ons kikkerlandje. In dit recept beleggen we de flammkuchen met carpaccio en natuurlijk rucola, pijnboompitten en Parmezaanse kaas!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept flammkuchen carpaccio

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Zorg ervoor dat het water lauwwarm is. Meng het water met de bloem, olijfolie en zout. Kneed ongeveer 10 min. tot het deeg elastisch is.
2
Verwarm de oven voor op 250°C. Verdeel het deeg in gelijke delen, 1 deel per persoon en rol ieder deel uit op een apart stuk bakpapier, tot niet meer dan 3 mm dik.
3
Meng de zure room met de truffeltapenade. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Pel de rode ui en snijd in ringen.
4
Verdeel de zure room over het deeg, laat 1 cm van de randen vrij. Verdeel de helft van de Parmezaanse kaas over de zure room. Verdeel de rode ui ringen over de zure room. Bak de flammkuchen in 10 tot 12 min. gaar en krokant.
5
Verdeel de rucola, carpaccio, de rest van de Parmezaanse kaas en pijnboompitten over de flammkuchen na het bakken. Serveer direct.

Tip: houd de ovenplaat in de oven tijdens het opwarmen van de oven en schuif de belegde flammkuchen pas vlak voor het bakken op de hete plaat. Zo boots je het beste het effect na van bakken in een steenoven.

Variëren met toppings voor op flammkuchen

Flammkuchen is een dunne, knapperige pizza-achtige ‘taart’ die oorspronkelijk uit de Elzas-regio in Frankrijk komt. Het wordt traditioneel belegd met zure room of crème fraîche, uien en spekjes, maar er zijn talloze variaties mogelijk. Hier zijn enkele populaire toppings voor flammkuchen:

  • Geitenkaas en honing: dunne plakjes geitenkaas en een drizzle honing zorgen voor een heerlijke combinatie van zoet en hartig.
  • Zalm en dille: gerookte zalm en verse dille zijn een klassieke combinatie die perfect werkt op flammkuchen.
  • Champignons en tijm: champignons zijn een veelgebruikt ingrediënt op flammkuchen, maar de toevoeging van tijm geeft het geheel een heerlijk kruidige smaak.
  • Artisjokken en Parmezaanse kaas: artisjokken geven een unieke, hartige smaak aan flammkuchen. De toevoeging van Parmezaanse kaas maakt het geheel af.
  • Gorgonzola en walnoten: de sterke smaak van gorgonzola gaat goed samen met de nootachtige smaak van walnoten.
  • Courgette en feta: dunne plakjes courgette en verkruimelde feta zorgen voor een heerlijk frisse en zoute combinatie.
  • Kip en barbecuesaus: voor de liefhebbers van pittige smaken is een flammkuchen met stukjes kip en barbecue saus een geweldige keuze.
  • Spinazie en ricotta: een flammkuchen met spinazie en ricotta is licht en smaakvol. De ricotta zorgt voor een romige textuur.

Kortom, er zijn talloze toppings mogelijk voor flammkuchen. Het is een veelzijdig gerecht dat zich goed leent voor verschillende smaken en ingrediënten. Door te experimenteren met verschillende toppings kun je elke keer weer een nieuwe smaaksensatie creëren. Op zoek naar meer pizza recepten of flammkuchen recepten? Je vindt het op Eatertainment!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Melk
  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via