Tortilla pizza met gegrilde groenten, verse pesto en mozzarella
Een snelle variant van de normale pizza, waar je geen oven voor nodig hebt. Deze pizza maak je namelijk met een tortilla. Beleg ‘m zoals je wilt! Wij zijn gek op deze variant met gegrilde groenten, zelfgemaakte, verse pesto en mozzarella.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept tortilla pizza met gegrilde groenten, verse pesto en mozzarella
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
34 min
1
Verhit een pan zonder olie en rooster de pijnboompitjes goudbruin. Pel de knoflook. Maal deze samen met de pijnboompitjes, ¼ van het zout, Parmezaanse kaas, extra vergine olijfolie, basilicum en peper in een keukenmachine tot een pesto.
2
Snijd de aubergine in plakken en strooi het overige zout over de plakken. Zet 10 min. aan de kant en dep vervolgens het vocht en zout van de aubergines af. Smeer de aubergines in met olijfolie. Verhit een grillpan en grill de plakken aubergine in 5 min. bruin aan beide kanten. Snijd de rode en de gele paprika’s in reepjes.
3
Beleg iedere tortilla met ¼ van de tomatenblokjes, de groenten, verse pesto, mozzarella en prosciutto.
4
Verhit een pan en bak de belegde tortilla pizza 3 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment