Print opties

Sluiten

Swirl bananenbrood

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min

Ingrediënten

10 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een cakevorm met bakpapier. Ontpit de dadels en laat ze 5 min. weken in lauwwarm water.
2
Smelt de boter en voeg samen met de basterdsuiker toe in een kom. Mix met een handmixer of keukenmachine 1 min. op de laagste stand. Voeg al kloppend de melk, eieren en het vanille extract toe en mix 1 min. op middelhoge stand. Prak ¾ van de bananen en voeg toe. Mix 1 min. op de hoogste stand.
3
Spatel de bloem, het bakpoeder en een snufje zout door het beslag. Hak de hazelnoten grof en snijd de dadels in stukjes. Spatel door het beslag.
4
Verdeel het beslag in twee gelijke delen over twee kommen. Voeg aan de ene kom het cacaopoeder toe en spatel door het beslag.
5
Schep nu 1 el van het witte beslag in het midden van de cakevorm, gevolgd door 1 el van het bruine beslag in het midden van de cakevorm. Herhaal tot beide beslagkommen leeg zijn. Snijd de overige banaan over de lengte doormidden en leg met de binnenkant naar boven bovenop. Schuif het bananenbrood voor 45 min. in de oven. Laat even afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.