Recepten
Kies je menugang
Ontbijt
Lunch & brunch
Tussendoortjes
Voor- & tussengerechten
Hoofdgerechten
Bijgerechten
Sauzen & smeersels
Desserts & gebak
Borrelhapjes & snacks
Dranken & cocktails
Cuisine
Aziatisch
Italiaans
Mexicaans
Grieks
Mediterraans
Spaans
Hollands
Frans
Amerikaans
Midden-Oosters
Voorkeur
Lekker snel < 20 minuten
Medium 20 - 40 minuten
Uitgebreid > 40 minuten
Alle recepten
Lifestyle
Evenementen
Over ons
Aanmelden
Recepten
Lifestyle
Evenementen
Aanmelden
Home
Recepten
Tiffin: gele rijst, gele curry met kip en chutney
Niveau
Beginner
Tijd
45 min
Hoofdgerechten
Opslaan
2
Tiffin: gele rijst, gele curry met kip en chutney
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten gele rijst
300 gr gele rijst
Ingrediënten gele curry met kip
300 gr kipfilet in blokjes
Zonnebloemolie
70 gr yellow curry paste
200 gr bosui
165 ml kokosroom
1 rode paprika
Zout
Ingrediënten naanbrood met chutney
1 naanbrood
340 gr Hero Gemberjam
2 sjalotjes
4 gr rode chilivlokken
15 gr mango
2 el ciderazijn
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
1
Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit olie in een wok en bak de kip in 3 min rondom bruin. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee.
3
Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in drieën. Voeg de paprika en bosui toe en bak nog 3 minuten.
4
Schenk de kokosroom erbij en laat 3 minuten stoven. Breng op smaak met zout.
5
Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten.
6
Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de mango in blokjes. Meng de sjalotjes en mango met de Hero Gemberjam, rode chilivlokken en azijn.
Meer inspiratie
Bekijk meer
Hoofdgerechten
Teriyaki chicken met rijst
25 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Gebakken broccoli-rijst met achterham en ei
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Vegetarische rendang met komkommer en atjar
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Gado gado salade
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Kip kerrie met rijst
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Nasi met vegan Kipstuckjes
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Biryani kip
25 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Vegetarische tikka masala curry met kikkererwten en tomaat
20 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Vegan butter chicken van bloemkool
30 min
Opslaan
Hoofdgerechten
Kip tandoori met naanbrood, rijst en salade
40 min
Opslaan
Allergenen
Dit recept bevat de volgende allergenen:
Melk
Gluten
Sulfiet
Voedingswaarden
Per 1 persoonsportie
Voedingswaarden
Aanmelden
Vind je dit leuk?
2
0
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Janna
Reageer
op Janna
Jennifer van Eatertainment
Reageer
op Jennifer van Eatertainment
Geef een reactie
undefined
Reactie plaatsen
Over dit recept
Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Indiaas
Soort
Curry
Rijst
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis
Gemaakt door Eatertainment
Delen via
Reacties
Plaats nieuwe reactie