Tiffin Gele Rijst Gele Curry Met Kip En Chutney
Niveau
Beginner
Tijd
45 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Tiffin: gele rijst, gele curry met kip en chutney

Tiffin is een Indiaas-Engels woord voor een soort maaltijd. In bepaalde delen van India kan het ook verwijzen naar de middaglunch en dat is precies waar wij de tiffin voor gebruiken. Een tiffin bestaat uit verschillende bakjes, ieder bakje is gevuld met een onderdeel voor een complete lunch: gele rijst, gele curry met kip en naanbrood met chutney.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten gele rijst
Ingrediënten gele curry met kip
Ingrediënten naanbrood met chutney

Recept tiffin: gele rijst, gele curry met kip en chutney

Kookmodus
Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Kook de gele rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Verhit olie in een wok en bak de kip in 3 min rondom bruin. Roer de currypasta erdoor en bak 1 minuut mee.
3
Snijd de paprika in reepjes. Snijd de bosui in drieën. Voeg de paprika en bosui toe en bak nog 3 minuten.
4
Schenk de kokosroom erbij en laat 3 minuten stoven. Breng op smaak met zout.
5
Bak het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd in punten.
6
Pel en snipper de sjalotjes. Snijd de mango in blokjes. Meng de sjalotjes en mango met de Hero Gemberjam, rode chilivlokken en azijn.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via