Traybake Met Broccoli
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Traybake met broccoli

Deze kleurrijke vegetarische traybake combineert broccoli, pompoen, aardappel, paprika en cherrytomaatjes, afgetopt met manchego kaas en pijnboompitten. Een eenvoudige en smaakvolle ovenschotel voor elke dag!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Traybake met broccoli

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
45 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de broccoli klein. Halveer de cherrytomaten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Verdeel de groenten samen met de aardappelpartjes en pompoenblokjes in een ovenschaal. Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en knoflookpoeder. Verdeel de olie eroverheen en meng door elkaar zodat de kruiden goed verspreid zijn.
2
Snijd de manchego kaas in blokjes en verdeel over de groenten, gevolgd door de pijnboompitten. Zet de ovenschaal voor 45 min. in de oven. Verhoog de laatste 10 min. de temperatuur naar 250°C.

Het seizoen van de broccoli

Het is weer zover: de broccoli is in het seizoen! Van juni t/m november komt broccoli van Nederlandse bodem. Daardoor is deze groente in deze periode het lekkerst én het meest duurzaam. Tijd dus om broccoli te verwerken in je gerechten, bijvoorbeeld in deze traybake met broccoli. Wanneer je wilt genieten van een lekkere maaltijd is een gezond recept met broccoli altijd een aanrader. Daarom is de vraag ‘wat eten we vandaag?’ iedere dag te beantwoorden met: broccoli!

Broccoli kan je verwerken in veel verschillende soorten gerechten. Denk aan een recept met rijst, een lekker pasta recept of een smaakvolle stamppot. Deze broccolistamppot met hete kip is echt een aanrader. Heerlijk voor in de winter, maar eigenlijk kan je het hele jaar door genieten van deze stamppot. Het gerecht heeft ontzettend veel verschillende smaken die erg mooi samenkomen.

Van een lekker pasta recept kunnen wij iedere dag wel genieten. Jij ook? Probeer dan zeker deze pasta met broccoli-courgettesaus en spekjes. Doordat je de saus maakt van zowel broccoli als courgette, krijg je met gemak de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten binnen. De kookroom én de burrata maken het een romig gerecht en de knapperige spekreepjes maken het geheel compleet. Een maaltijd die iedere dag kan, want het staat namelijk al in 20 minuten op tafel!

Ben je dol op de Aziatische keuken? Maak dan eens deze wok met aubergine en broccoli. De aubergine en broccoli bak je en combineer je vervolgens met noedels, hoisinsaus en sojasaus. Door dit samen te roerbakken, krijgt je wok een heerlijke smaak. Garneer met gebakken sesamzaadjes en bieslook en vervolgens kan het genieten beginnen.

Ook lekker: kip cashew met rijst. Een lekker snel recept dat al in 25 minuten op tafel staat, dat wil je toch op een drukke doordeweekse dag? Naast broccoli voegen we er ook nog rode puntpaprika aan toe en de verschillende smaakmakers maken de maaltijd compleet.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Ei
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?