Pasta met broccoli-courgettesaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Pasta met broccoli-courgettesaus en spekjes

Een romige spaghetti vol met groenten! Zo krijg jij zelfs de moeilijkste eters aan de groene groenten. Door groenten te verwerken in een saus, krijgen je onbewust veel groenten binnen. Maak de pasta nog romiger door burrata toe te voegen en top af met knapperige spekjes en frisse basilicum.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept pasta met broccoli-courgettesaus en spekjes

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng twee pannen met water aan de kook. Kook de broccoliroosjes 10 min. in de ene pan en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in de andere pan. Vang een kopje kookvocht (per 2 personen) op bij het afgieten van de pasta.
2
Verhit ondertussen een pan op middelhoog vuur zonder boter of olie en bak de spekjes rondom goudbruin. Haal uit de pan, maar verwijder het vet niet. Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook fijn en snijd de courgette in blokjes. Bak de ui, knoflook, courgette en wat peper en zout in het vet van het spek aan voor 5 min. Doe ⅚ van het mengsel in de blender en laat de rest in de pan.
3
Voeg de broccoliroosjes, kookroom, Italiaanse kruiden, het knoflookpoeder en 4/6 van de basilicum toe aan de blender en blend het geheel tot een gladde saus. Doe de saus terug in de pan en voeg de gekookte pasta en het kookvocht toe. Mix goed en breng eventueel op smaak met wat extra peper en zout.
4
Pluk de blaadjes van de overige basilicum. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de spekjes, burrata en basilicum. Top af met een snuf peper.

Maak je pasta nog lekkerder met een zelfgemaakte pastasaus

Wij zijn dol op pasta recepten! Je kan in pasta namelijk alle ingrediënten kwijt die je in huis hebt liggen. Van een romige pasta pesto tot een smaakvol lasagne recept, de keuze is reuze. Nog lekkerder is het om je eigen pastasaus te maken. Klinkt wellicht moeilijk, maar dat is het zeker niet. Je hebt alleen een blender nodig om alles te mengen en een gladde saus te creëren. In dit recept gaan we voor een romige broccoli-courgettesaus, maar er zijn talloze recepten om te proberen. Wat dacht je van deze smaakvolle pasta met geroosterde tomaat-paprikasaus? Door de groenten eerst te roosteren in de oven, komen de natuurlijke zoete smaken naar boven. Besprenkel de groenten met knoflookpoeder en uienpoeder, blend tot een gladde saus en klaar is kees!

Een Italiaanse klassieker waar je ook de heerlijke saus zelf van kan maken, is de Italiaanse ragù. Met maar een handjevol ingrediënten maak je zo een heerlijke saus. Serveer met pappardelle, een brede, lintachtige pastasoort, en natuurlijk wat Parmezaanse kaas. Vergeet de rode wijn niet, dan is de het gerecht helemaal af! Geen fan van dikke sauzen? Ook met boter maak je heerlijke pastasauzen! Zo gaan we in dit recept voor zelfgemaakte gnocchi met salieboter. Een hartstikke makkelijk en simpel recept, maar de smaken zijn goddelijk. Zeker weten dat je na het proeven van dit gerecht nooit meer iets anders wilt. De salieboter maak je alleen met wat boter en verse salie. Makkelijker kan het niet! Ontdek alle recepten voor het avondeten op Eatertainment.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via