Een romige spaghetti vol met groenten! Zo krijg jij zelfs de moeilijkste eters aan de groene groenten. Door groenten te verwerken in een saus, krijgen je onbewust veel groenten binnen. Maak de pasta nog romiger door burrata toe te voegen en top af met knapperige spekjes en frisse basilicum.
Wij zijn dol op pasta recepten! Je kan in pasta namelijk alle ingrediënten kwijt die je in huis hebt liggen. Van een romige pasta pesto tot een smaakvol lasagne recept, de keuze is reuze. Nog lekkerder is het om je eigen pastasaus te maken. Klinkt wellicht moeilijk, maar dat is het zeker niet. Je hebt alleen een blender nodig om alles te mengen en een gladde saus te creëren. In dit recept gaan we voor een romige broccoli-courgettesaus, maar er zijn talloze recepten om te proberen. Wat dacht je van deze smaakvolle pasta met geroosterde tomaat-paprikasaus? Door de groenten eerst te roosteren in de oven, komen de natuurlijke zoete smaken naar boven. Besprenkel de groenten met knoflookpoeder en uienpoeder, blend tot een gladde saus en klaar is kees!
Een Italiaanse klassieker waar je ook de heerlijke saus zelf van kan maken, is de Italiaanse ragù. Met maar een handjevol ingrediënten maak je zo een heerlijke saus. Serveer met pappardelle, een brede, lintachtige pastasoort, en natuurlijk wat Parmezaanse kaas. Vergeet de rode wijn niet, dan is de het gerecht helemaal af! Geen fan van dikke sauzen? Ook met boter maak je heerlijke pastasauzen! Zo gaan we in dit recept voor zelfgemaakte gnocchi met salieboter. Een hartstikke makkelijk en simpel recept, maar de smaken zijn goddelijk. Zeker weten dat je na het proeven van dit gerecht nooit meer iets anders wilt. De salieboter maak je alleen met wat boter en verse salie. Makkelijker kan het niet! Ontdek alle recepten voor het avondeten op Eatertainment.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment