Kip Cashew Met Rijst 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip cashew met rijst

Deze kip cashew is een bijzonder gerecht met veel smaken en texturen. De malse stukjes kip bieden een hartige en sappige basis, terwijl de cashewnoten een knapperige textuur en nootachtige smaak toevoegen. In combinatie met de knapperige groenten en heerlijke kruiden, heb je binnen een handomdraai een fantastisch én voedzaam gerecht op tafel staan! Wat wil je nog meer?

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept kip cashew met rijst

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de puntpaprika’s in blokjes en de broccoli in roosjes. Snijd de kipfilet ook in blokjes.
2
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg hier de kipfilet en de kipkruiden aan toe. Bak de kipfiletblokjes rondom goudbruin. Voeg vervolgens de paprika en broccoli toe samen met het kerriepoeder, komijnpoeder en wat peper en zout. Meng door elkaar en bak 3 min. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer nogmaals goed door. Breng het geheel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en doe de deksel op de pan. Laat 15 min. zachtjes koken. Roer af en toe door.
3
Rasp ondertussen de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) en pers het sap uit. Voeg wanneer de curry klaar is ⅘ van de cashewnoten toe en het sap en de rasp van de limoen. Meng door elkaar en verdeel de curry vervolgens samen met de gekookte rijst over de borden. Garneer met de overige cashewnoten.

Waar komt kip cashew vandaan?

Kip cashew, ook wel bekend als ‘kip met cashewnoten’, is een populair gerecht in de Chinese keuken, maar het is niet oorspronkelijk afkomstig uit China. Het gerecht heeft zijn oorsprong in de Chinees-Amerikaanse keuken en wordt vaak geassocieerd met de Amerikaanse Chinese restaurants.

Kip cashew is een heerlijk gerecht dat bestaat uit stukjes kip, cashewnoten, groenten zoals paprika en broccoli, en in het traditionele recept een smakelijke saus op basis van sojasaus, oestersaus of hoisinsaus. In dit recept maken we de saus met kerriepoeder en komijnpoeder. Hoewel het niet authentiek Chinees is, heeft het gerecht zich ontwikkeld tot een geliefde klassieker in de Chinees-Amerikaanse culinaire traditie.

Het is belangrijk op te merken dat de samenstelling en smaak van kip cashew variëren afhankelijk van de regio en de voorkeuren van de chef-kok. In sommige versies kan het pittig zijn, terwijl andere milder zijn. Het gebruik van cashewnoten geeft het gerecht zijn kenmerkende crunch en nootachtige smaak.

Kip cashew is tegenwoordig populair in veel delen van de wereld en wordt vaak aangepast aan lokale smaken en ingrediënten. Hoewel het zijn wortels heeft in de Amerikaanse Chinese keuken, heeft het de harten veroverd van liefhebbers van de Aziatische keuken wereldwijd.

Meer smakelijke gerechten met kip en rijst

Combinaties met kip en rijst kunnen wij iedere dag wel eten! Júist omdat je er eindeloos mee kunt variëren en er tal van verschillende smaken én groenten aan toe kan voegen. Wat dacht je van deze kip katsu met sperziebonen? Een populair Japans gerecht met krokante kip en een heerlijke saus. Ook deze pittige gemberkip met komkommer en witte rijst is een aanrader. Door de gembersiroop en sojasaus wordt de kip licht sticky en de sambal voegt een vleugje pittigheid toe. Ben je benieuwd naar meer heerlijke gerechten? Bekijk dan onze lekkere avondeten recepten voor meer inspiratie!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via