Indiase Curry Met Zoete Aardappel En Kikkererwten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Indiase curry met zoete aardappel en kikkererwten

Een Indiase curry maken lastig? Zeker niet! Deze variant staat in een goed half uurtje op tafel en je hebt er niet eens zoveel ingrediënten voor nodig. De curry is bovendien overheerlijk én voedzaam.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept indiase curry met zoete aardappel en kikkererwten

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Pel de ui en knoflook. Snipper de ui en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de ui en de knoflook 2 à 3 min. aan.
2
Spoel ondertussen de kikkererwten af met water. Voeg de zoete aardappel blokjes, kurkuma en gemberpoeder toe aan de pan met ui en knoflook. Bak 5 min. en voeg de kikkererwten toe. Voeg na 3 min. de kokosmelk toe en laat het geheel ca. 10 min. koken totdat de zoete aardappel zacht is en de saus wat is ingedikt. Breng op smaak met peper en zout.
3
Bak ondertussen het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de curry met brood en de koriander.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via