In Italië hebben ze pesto, in Zuid-Amerika hebben ze chimichurri. Deze groene, lichtpittige saus doet het erg goed bij vlees en wordt daarom vaak geserveerd bij een stukje biefstuk. Om de beef chimichurri compleet te maken, serveren we er hier nog wat goudbruine krieltjes en knapperige asperges bij. Meer is er niet nodig!
Een heerlijke lichtpittige saus uit Zuid-Amerika, dat is chimichurri! Hoewel ze het hier maar al te graag serveren met een goed stuk vlees, zoals deze beef chimichurri, is deze saus of dressing ook heerlijk bij andere soorten gerechten. Met een paar ingrediënten maak je al heel gemakkelijk zelf je eigen chimichurri. Gebruik de kruidendressing bijvoorbeeld voor deze groene salade met groene asperges, groenten, witte kaas en gerookte amandelen. Een fris salade recept voor iedere dag!
Naast beef chimichurri of chimichurri kip met rijst kan je chimichurri ook verwerken in soepen. Zo is deze bonensoep met chimichurri dressing geen klassiek Zuid-Amerikaans gerecht, maar een afgeleide variant van de bekende Peruviaanse bonensoep. Heerlijk met de toevoeging van een zelfgemaakte chimichurri dressing. Ook lekker: wortelsoep met chimichurri gehakt. Wij brengen het gehakt op smaak met de chimichurri en severen het bij een lekkere wortelsoep. Liever een frisse soep? Maak eens courgettesoep!
Toe aan comfort food? Maak deze chimichurriburger met postelein! Een lekkere burger is voor iedere dag een goed idee. Dit recept is eens een keer wat anders dan de standaard hamburgers! Lekker met postelein, kaas, ontbijtspek, augurk en rode ui. Op zoek naar een vegetarisch recept met chimichurri? Maak deze vega hotdog met chimichurri en koolsla! Deze vegetarische hotdog staat in een handomdraai op tafel en het ziet er ook nog eens verrukkelijk uit. Door de verschillende ingrediënten als augurkjes, peppadews, rode ui en srirachasaus barst dit broodje van de verschillende structuren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment