Beef Chimichurri Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Beef chimichurri met krieltjes en groene asperges

In Italië hebben ze pesto, in Zuid-Amerika hebben ze chimichurri. Deze groene, lichtpittige saus doet het erg goed bij vlees en wordt daarom vaak geserveerd bij een stukje biefstuk. Om de beef chimichurri compleet te maken, serveren we er hier nog wat goudbruine krieltjes en knapperige asperges bij. Meer is er niet nodig!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept beef chimichurri met krieltjes en groene asperges

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Ris de blaadjes van de bladpeterselie, oregano en bieslook. Pel en hak de knoflook en witte ui grof. Snijd de groene peper in reepjes. Mix 5/7 van de olijfolie samen met de rode wijnazijn, bladpeterselie, oregano, bieslook, knoflook, witte ui, groene peper, ½ van de peper en ½ van het zout in de blender tot een gladde saus. Je staafmixer gebruiken kan ook.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Was de krieltjes, dep ze droog en doe ze in een ovenschaal. Snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over de krieltjes. Voeg de overige peper en het overige zout toe en schep door elkaar. Bak 15 min. in de oven. Zet de oven op grillstand en bak nog 5 min. onder de grill.
3
Toast de amandelschilfers in een droge koekenpan in 4 min. goudbruin. Roer regelmatig met een houten lepel en houd de pan goed in de gaten, amandelschilfers verbranden snel.
4
Verhit ½ van de overige olijfolie in een grote pan op hoog vuur. Bak de groene asperges aan tot ze zwarte plekjes krijgen en beetgaar zijn. Schep uit de pan.
5
Verhit de overige olijfolie in een pan op hoog vuur en bak de biefstuk ongeveer 2 min. per kant zodat het binnenin nog mooi roze is en de buitenkant een knapperig korstje krijgt.
6
Leg de biefstuk op een snijplank en snijd in dunne plakken. Verdeel de biefstuk over borden en garneer met de chimichurri. Serveer met de krieltjes en de groene asperges. Verdeel de getoaste amandel over de groene asperges.

Aan de slag met chimichurri

Een heerlijke lichtpittige saus uit Zuid-Amerika, dat is chimichurri! Hoewel ze het hier maar al te graag serveren met een goed stuk vlees, zoals deze beef chimichurri, is deze saus of dressing ook heerlijk bij andere soorten gerechten. Met een paar ingrediënten maak je al heel gemakkelijk zelf je eigen chimichurri. Gebruik de kruidendressing bijvoorbeeld voor deze groene salade met groene asperges, groenten, witte kaas en gerookte amandelen. Een fris salade recept voor iedere dag!

Naast beef chimichurri of chimichurri kip met rijst kan je chimichurri ook verwerken in soepen. Zo is deze bonensoep met chimichurri dressing geen klassiek Zuid-Amerikaans gerecht, maar een afgeleide variant van de bekende Peruviaanse bonensoep. Heerlijk met de toevoeging van een zelfgemaakte chimichurri dressing. Ook lekker: wortelsoep met chimichurri gehakt. Wij brengen het gehakt op smaak met de chimichurri en severen het bij een lekkere wortelsoep. Liever een frisse soep? Maak eens courgettesoep!

Toe aan comfort food? Maak deze chimichurriburger met postelein! Een lekkere burger is voor iedere dag een goed idee. Dit recept is eens een keer wat anders dan de standaard hamburgers! Lekker met postelein, kaas, ontbijtspek, augurk en rode ui. Op zoek naar een vegetarisch recept met chimichurri? Maak deze vega hotdog met chimichurri en koolsla! Deze vegetarische hotdog staat in een handomdraai op tafel en het ziet er ook nog eens verrukkelijk uit. Door de verschillende ingrediënten als augurkjes, peppadews, rode ui en srirachasaus barst dit broodje van de verschillende structuren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via