Venkelsaucijs met gebakken krieltjes en lauwwarme salade
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor tot 220°C. Was en halveer de krieltjes en doe ze in een ovenschaal. Breek of snijd de boter in kleine stukjes en verdeel over de aardappelen. Stop de takjes rozemarijn ertussen en breng op smaak met ½ van de peper en het zout. Bak 25 min. in de oven, of tot de krieltjes goudbruin kleuren.
2
Snijd ondertussen de courgette in halve maantjes en snijd de venkel in dunne plakjes. Verhit de olijfolie op medium vuur en bak de venkel 7 min., tot ze beginnen te karamelliseren en zacht worden. Voeg de courgette toe en bak 5 min. op medium vuur mee. Voeg de cherrytomaten toe en bak 4 min. Breng op smaak met de overige peper en zout. Verdeel de salade over borden zodat deze wat kan afkoelen, maar zet het vuur niet uit.
3
Bak in dezelfde pan de venkelsaucijzen goudbruin in 5 min. Verdeel de venkelsaucijzen en gebakken krieltjes over de borden en serveer.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.