In samenwerking met:
Volkorentagliatelle Met Paddenstoelen Met Knoflook Kruidenolie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Volkorentagliatelle met paddenstoelen met knoflook-kruidenolie

Gebakken champignons en groene asperges zijn wat ons betreft een gouden smaakcombinatie in dit pasta recept. De verse kruiden geven de tagliatelle een extra lekker aroma.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept volkorentagliatelle met paddenstoelen met knoflook-kruidenolie

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Snijd de champignons en kastanjechampignons in plakjes. Scheur grote oesterzwammen in de lengte doormidden. Maak de asperges schoon en snijd ze elk in 4 stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de champignons en oesterzwammen 8 min. op hoog vuur, zodat ze een beetje aanbakken. Schep af en toe om. Voeg 1 el olie (per 4 personen) en de asperges toe en bak nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes. Ris de tijm- en oreganoblaadjes uit de Italiaanse kruidenmix van de takjes. De rest van de kruiden gebruik je niet.
3
Verwarm de overige olie in dezelfde hapjespan op laag vuur. Voeg de knoflook, tijm- en oreganoblaadjes toe en fruit 5 min., roer af en toe door.
4
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op (per 4 personen). Schep de pasta met de paddenstoelen en asperges bij de warme kruidenolie en verwarm al omscheppend nog 1 min. op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Heerlijke recepten uit de Italiaanse keuken

Als er iets is waar je ons voor wakker mag maken, zijn het smaakvolle gerechten uit de Italiaanse keuken! Deze keuken laat namelijk zien dat je met maar weinig ingrediënten al heerlijke maaltijden kan maken. Zo is een klassieke pasta pesto altijd lekker om te maken, maar ook romige risotto recepten, smaakvolle lasagne recepten of knapperige pizza recepten zijn heerlijk om te maken als recept voor het avondeten. Heb je geen idee wat je vandaag moet eten? Dan is het antwoord op je vraag: een recept uit het zonnige Italië!

Eén van onze favoriete recepten om te maken is een Italiaanse witte bonenschotel uit de slowcooker. De slowcooker is een superfijn hulpmiddel voor het maken van smakelijke recepten, zoals deze Italiaanse witte bonenschotel. De slowcooker zorgt ervoor dat alle smaken van de diverse bonen in elkaar zijn opgenomen, waardoor elke hap genieten is!

Heb je een airfryer in huis? Ga dan eens aan de slag met een groenten lasagne uit de airfryer! Dit heerlijke airfryer recept zit boordevol groenten en blijf lekker romig van structuur. De combinatie van hartige geitenkaas, zoete bietjes en tomatensaus zorgen voor een smaakvol recept.

Juist op zoek naar een borrelrecept? Onze tip: crispy prosciutto caprese hapjes. Een verrassend hapje waar alle smaken in samenkomen. Zoute prosciutto, romige mozzarella, sappige zongedroogde tomaten en frisse basilicum. Serveer het op een mooie borrelplank, top af met wat balsamicocrème en proost op het weekend!

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?