crispy prosciutto caprese hapjes
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Crispy prosciutto caprese hapjes

Op zoek naar een lekker borrelhapje? Deze knapperige hapjes met prosciutto, mozzarella en zongedroogde tomaten hebben het allemaal. Je maakt ze eenvoudig in een muffinvorm en na amper een kwartiertje werk zijn ze al klaar. Terras op, glas wijn erbij en genieten maar.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept crispy prosciutto caprese hapjes

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor tot 175°C. Verdeel de plakken prosciutto over de openingen van je muffinvorm en vouw de ham een beetje naar binnen zodat er bakjes ontstaan. Bak 5 min. in de oven en laat uitharden op een rekje.
2
Verhit ondertussen een droge koekenpan zonder olie of boter en toast de pijnboompitten 3-5 min. Blijf bij de pan en blijf goed roeren zodat de pijnboompitten niet aanbranden.
3
Verdeel de mozzarellabolletjes, zongedroogde tomaten en pijnboompitten over de prosciutto bakjes. Pluk de basilicum en verdeel over de prosciutto bakjes. Leg de crispy prosciutto caprese hapjes op een serveerschaal en verdeel de balsamicocrème in strepen over het geheel.

Lekkere borrelhapjes met prosciutto

Een onmisbaar onderdeel van een borrelplank is een stukje vlees. Zo is prosciutto een lekker zoutig hapje om mee af te wisselen naast alle andere heerlijke hapjes. Waar we in dit recept de prosciutto in de oven bakken en het gebruiken als bakje voor de overige ingrediënten, zijn er nog tal van andere manieren om prosciutto te verwerken in borrelhapjes.

Zo is dit feestelijke burrata board met onder andere prosciutto een feestje voor het oog én voor de smaakpapillen. Deze trend is er eentje om zeker te proberen. De combinatie van romige burrata, zoute prosciutto, frisse aardbeien, tomaten, bramen en druiven en de kruidige smaak van basilicum is er eentje om zeker van te genieten! Wat ons betreft de perfecte borrelplank voor een zomerse dag. Een ander leuk borrelhapje om te maken is stromboli met spinazie en prosciutto. Stromboli heeft veel weg van een klassieke calzone, waarbij je het pizzadeeg dubbelvouwt. Bij stromboli wordt over het algemeen rechthoekig pizzadeeg gebruikt, dat vervolgens wordt belegd met je favoriete ingrediënten en daarna opgerold. In dit recept gaan we voor de combinatie van spinazie en prosciutto en serveren we het in kleine hapjes om zo een borrelhapje te creëren.

Toch liever een krokant borrelhapje? Dan zijn de crispy prosciutto caprese hapjes of deze krokante prosciutto-courgette rolletjes een aanrader. Met deze rolletjes steel je zeker de show tijdens de borrel. Crunchy vanbuiten, lekker romig en zacht vanbinnen; precies zoals een borrelhapje hoort te zijn! Ook lekker en leuk om te maken: mini tosti’s met geitenkaas en prosciutto. De combinatie van romige geitenkaas en zoute prosciutto is er eentje die het altijd goed doet!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Pinda
  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via