Print opties

Sluiten

Volkorentagliatelle met paddenstoelen met knoflook-kruidenolie

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Snijd de champignons en kastanjechampignons in plakjes. Scheur grote oesterzwammen in de lengte doormidden. Maak de asperges schoon en snijd ze elk in 4 stukjes. Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de champignons en oesterzwammen 8 min. op hoog vuur, zodat ze een beetje aanbakken. Schep af en toe om. Voeg 1 el olie (per 4 personen) en de asperges toe en bak nog 2-3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep uit de pan.
2
Pel en snijd ondertussen de knoflook in flinterdunne plakjes. Ris de tijm- en oreganoblaadjes uit de Italiaanse kruidenmix van de takjes. De rest van de kruiden gebruik je niet.
3
Verwarm de overige olie in dezelfde hapjespan op laag vuur. Voeg de knoflook, tijm- en oreganoblaadjes toe en fruit 5 min., roer af en toe door.
4
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en vang een kopje kookvocht op (per 4 personen). Schep de pasta met de paddenstoelen en asperges bij de warme kruidenolie en verwarm al omscheppend nog 1 min. op middelhoog vuur. Voeg eventueel wat kookvocht toe als de pasta te droog is. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.