Het seizoen van het witte goud gaat van start! Tijd om de seizoensgroenten in huis te halen en aan de slag te gaan met witte asperges. In dit recept serveren we de asperges op een frisse doperwten crème. Maak de stapel verder af met malse varkenshaas en een kervelsaus.
Wanneer de lente begint, denkt men in Nederland maar aan één ding: het witte goud, oftewel witte asperges. Het witte goud dankt zijn naam aan het feit dat het in het voorjaar wordt geoogst, voordat de stengels boven de grond uitkomen en blootgesteld worden aan zonlicht. Hierdoor blijven de asperges wit en krijgen ze een zachte, milde smaak. Het seizoen van de witte asperges begint meestal begin april en loopt tot en met eind juni, een beetje afhankelijk van het weer. Met een milde winter en warm voorjaar zijn ze soms al eerder verkrijgbaar. De asperges worden met de hand gestoken en zijn daarom relatief kostbaar, maar de smaak maakt het zeker de moeite waard.
Witte asperges kunnen op verschillende manieren worden bereid, zoals gekookt, gestoomd, gegrild of gebakken. Vaak worden ze geserveerd met gekookte aardappelen, ham, ei en een romige saus zoals hollandaise saus. Het is een echte delicatesse en staat bekend als een van de meest gewilde groenten ter wereld. Ze zijn niet alleen lekker, maar ook nog eens heel gezond! Zo bevatten asperges weinig calorieën en zijn ze rijk aan vezels, vitamines en mineralen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat witte asperges al eeuwenlang worden gewaardeerd om hun smaak en voedingswaarde. Asperges zijn lekker om te verwerken in allerlei soorten gerechten! Denk aan flammkuchen recepten, koolhydraatarme recepten of risotto recepten.
Witte asperges worden vaak in een hoofdgerecht verwerkt, maar wist je dat je ze ook in zoete recepten kunt verwerken? Maak bijvoorbeeld deze boerencake met aardbeien en witte asperge. Wanneer de asperges in het seizoen zijn, zijn aardbeien ook vaak in het seizoen en dus ook stukken goedkoper. Haal beide ingrediënten in huis en verwerk het in dit verrassende recept! Top af met verse munt en je hebt een heerlijke, frisse cake.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment