Witte asperges met Hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Witte asperges met Hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham

Een heerlijk traditioneel recept met het ‘witte goud’, zoals asperges ook wel genoemd worden. Je serveert de asperges met ei, ham en Hollandaisesaus. Uiteraard hebben we ook daarvan een heerlijk en simpel recept voor je klaar staan. Serveer de asperges bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes.

Zelf de Hollandaisesaus maken? Bekijk het recept!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept witte asperges met hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Kook de krieltjes in ca. 17 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout.
2
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant (ongeveer 2 cm van het uiteinde). Kook de asperges in 8 tot 10 minuten beetgaar in een ruime pan met water en melk. Let hierbij op de dikte van de asperges, dit maakt het verschil in de kooktijd.
3
Kook de eieren hard in 8 min. Bereid de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak de saus zelf.
4
Snijd de eieren en ham in blokjes en de peterselie fijn. Leg de asperges en de krieltjes op een bord, verdeel hierover de Hollandaisesaus, eieren, ham en peterselie.

3 tips om te checken of jouw asperges gaar zijn:

  1. Uiterlijk. Een helemaal ondoorzichtige witte asperge is nog te hard om te eten. Check of de asperges er glazig uitzien, dan zijn ze meestal ook gaar.
  2. Prikken. Prik met een mesje of vork in de onderkant van de asperge, net zoals je bij een gekookte aardappel wel eens doet. Als dit makkelijk gaat en je weinig weerstand voelt, is de asperge gaar.
  3. Balanceren. Neem een vork en probeer daar een asperge op te balanceren. Wanneer de asperge een beetje doorbuigt, is hij gaar.
Care_wijn
Wijntip van Yves

Garnacha blanco en chardonnay

Het witte goud! Natuurlijk kun je hier kiezen voor een keurige Elzas Pinot Blanc, maar ik ga graag voor iets spannenders. Mijn tip is de Care Sobre Lias van bodegas Anadas. Deze heerlijke wijn is afkomstig uit het Spaanse Carinena en wordt gemaakt van garnacha blanco en chardonnay. De wijn geeft heerlijk wit en geel fruit met een zacht mondgevoel en een klein bittertje. Heerlijk bij de asperges. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

R
Rem van Nuijsenburg
Asperges twaalf minuten koken is echt veel maar dan ook echt véél te lang. Ik kook de schillen en afsnijdsels met wat zout en een friemel foelie een half uurtje tot een heerlijke aspergebouillon. Die zeef ik en daarin kook ik de AA-asperges (van die lekkere dikke)in acht minuten. Soms gaar ikmde heel dikke een minuutje langer maar zeker geen 12 minuten! Oh en krieltjes in de schil koken en serveren is echt niet lekker in dit gerecht. Niks mis met een goede kruimige aardappel (zoals de Dorée) die gewoon geschild gekookt en geserveerd wordt.
S
Sam van Eatertainment
Hi Rem, We hebben jouw reactie gecheckt bij onze fooddesigners. 8 tot 10 minuten is een goed uitgangspunt voor het garen van de asperges, maar dit hangt voornamelijk af van de dikte van de asperges waar je mee kookt. Om die reden hebben we onderaan het recept tips toegevoegd. Met deze tips kun je zelf controleren of jouw asperges gaar zijn. We hopen jou op deze manier gehopen te hebben! Groetjes, Sam

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via