Witte asperges met Hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Witte asperges met Hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham

Een heerlijk traditioneel recept met het ‘witte goud’, zoals asperges ook wel genoemd worden. Je serveert de asperges met ei, ham en Hollandaisesaus. Uiteraard hebben we ook daarvan een heerlijk en simpel recept voor je klaar staan. Serveer de asperges bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes.

Zelf de Hollandaisesaus maken? Bekijk hier het recept voor hollandaisesaus.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept witte asperges met hollandaisesaus, aardappeltjes, ei en ham

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
Kookmodus
1
Kook de krieltjes in ca. 17 minuten gaar in een pan met water en een snufje zout.
2
Schil de asperges en verwijder de houtachtige onderkant (ongeveer 2 cm van het uiteinde). Kook de asperges in 8 tot 10 minuten beetgaar in een ruime pan met water en melk. Let hierbij op de dikte van de asperges, dit maakt het verschil in de kooktijd.
3
Kook de eieren hard in 8 min. Bereid de Hollandaisesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak de saus zelf.
4
Snijd de eieren en ham in blokjes en de peterselie fijn. Leg de asperges en de krieltjes op een bord, verdeel hierover de Hollandaisesaus, eieren, ham en peterselie.

3 tips om te checken of jouw asperges gaar zijn:

  1. Uiterlijk. Een helemaal ondoorzichtige witte asperge is nog te hard om te eten. Check of de asperges er glazig uitzien, dan zijn ze meestal ook gaar.
  2. Prikken. Prik met een mesje of vork in de onderkant van de asperge, net zoals je bij een gekookte aardappel wel eens doet. Als dit makkelijk gaat en je weinig weerstand voelt, is de asperge gaar.
  3. Balanceren. Neem een vork en probeer daar een asperge op te balanceren. Wanneer de asperge een beetje doorbuigt, is hij gaar.
Care_wijn
Wijntip van Yves

Welke wijn bij witte asperges: Garnacha blanco en chardonnay

Het witte goud! Natuurlijk kun je hier kiezen voor een keurige Elzas Pinot Blanc, maar ik ga graag voor iets spannenders. Mijn tip is de Care Sobre Lias van bodegas Anadas. Deze heerlijke wijn is afkomstig uit het Spaanse Carinena en wordt gemaakt van garnacha blanco en chardonnay. De wijn geeft heerlijk wit en geel fruit met een zacht mondgevoel en een klein bittertje. Heerlijk bij de asperges. Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via