zalm uit de oven met bloemkoolpuree
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm uit de oven met bloemkoolpuree

Heerlijke zalm met een honing-mosterd marinade. Door de puree van bloemkool en aardappelen krijg jij je dagelijkse portie groente zonder twijfel binnen.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zalm uit de oven met bloemkoolpuree

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2/3 van de honing, de mosterd, het knoflookpoeder, paprikapoeder en peper en zout naar smaak tot een marinade. Marineer de zalm in 2/3 van de marinade en houd de overige marinade apart.
2
Snijd de bloemkool en aardappelen in stukken van ongeveer 3 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool en aardappelen in 10 à 15 min. gaar. Stamp met de boter tot een grove puree.
3
Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 min. in de oven.
4
Meng de overige honing, het citroensap, de olijfolie en peper en zout naar smaak tot een dressing. Meng door de sla melange.
5
Garneer de zalm met de overige marinade en serveer met de bloemkoolpuree en salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via