zalm uit de oven met bloemkoolpuree
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Zalm uit de oven met bloemkoolpuree

Zalm is lekker, maar zalm in een zelfgemaakte marinade, maakt deze vis nog lekkerder. Aan de bloemkoolpuree voegen we voor de bite aardappelen toe en om het gerecht compleet te maken voegen we sla toe met een dressing wederom zelfgemaakt.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept zalm uit de oven met bloemkoolpuree

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom 2/3 van de honing, mosterd, knoflookpoeder en paprikapoeder tot een marinade. Voeg naar smaak peper en zout toe. Marineer de zalm in 2/3 van de marinade en houd de overige marinade apart.
2
Snijd de bloemkool en aardappelen in stukken van ongeveer 3 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool en aardappelen in 10 à 15 min. gaar. Stamp met de boter tot een grove puree.
3
Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 min. in de oven.
4
Meng in een kom de overige honing, citroensap en olijfolie tot een dressing en voeg naar smaak peper en zout toe Meng door de sla melange.
5
Schenk de overige marinade over de zalm met en serveer met de bloemkoolpuree en salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Melk
  • Mosterd
  • Sulfiet

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via