zalm uit de oven met bloemkoolpuree
Niveau
Beginner
Tijd
15 min

Zalm uit de oven met bloemkoolpuree

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng 2/3 van de honing, de mosterd, het knoflookpoeder, paprikapoeder en peper en zout naar smaak tot een marinade. Marineer de zalm in 2/3 van de marinade en houd de overige marinade apart.
2
Snijd de bloemkool en aardappelen in stukken van ongeveer 3 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool en aardappelen in 10 à 15 min. gaar. Stamp met de boter tot een grove puree.
3
Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 min. in de oven.
4
Meng de overige honing, het citroensap, de olijfolie en peper en zout naar smaak tot een dressing. Meng door de sla melange.
5
Garneer de zalm met de overige marinade en serveer met de bloemkoolpuree en salade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Mosterd
  • Melk
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Balans
Koolhydraatarm
Eiwitrijk
Soort
Ovengerechten
Vis
Zalm
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via