Print opties

Sluiten

Zalm uit de oven met bloemkoolpuree

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in een kom 2/3 van de honing, mosterd, knoflookpoeder en paprikapoeder tot een marinade. Voeg naar smaak peper en zout toe. Marineer de zalm in 2/3 van de marinade en houd de overige marinade apart.
2
Snijd de bloemkool en aardappelen in stukken van ongeveer 3 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de bloemkool en aardappelen in 10 à 15 min. gaar. Stamp met de boter tot een grove puree.
3
Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 15 min. in de oven.
4
Meng in een kom de overige honing, citroensap en olijfolie tot een dressing en voeg naar smaak peper en zout toe Meng door de sla melange.
5
Schenk de overige marinade over de zalm met en serveer met de bloemkoolpuree en salade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.