Orzo met garnalen

Zoutarme recepten

Bao Buns Met Pulled Jackfruit 2

Zoutarm eten hoeft niet saai te zijn! Wanneer je kiest voor het volgen van een zoutarm dieet is het soms wel eens een uitdaging om smaakvolle recepten te vinden die zoutarm zijn. De richtlijn die wij aanhouden voor zoutarme recepten is 0,5 gram zout, wat overeenkomt met 200 mg natrium per persoon. De maximale hoeveelheid is ongeveer 6 gram zout per persoon per dag. Op deze pagina vind je de lekkerste zoutarme recepten bij elkaar. Zo helpen we jou om minder zout te eten!

Salade Met Peer Spek En Champignons

Zoutarm eten

Door zoutbewust te eten kun je een hoge bloeddruk voorkomen en de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. In veel recepten voeg je zelf zout toe om het recept op smaak te brengen, maar ook veel bewerkte producten bevatten zout. Met zoutarme producten kun je genoeg smaken toevoegen zonder extra zout te gebruiken. Deze producten zijn perfect wanneer je een natriumarm dieet volgt en maakt het zoutloos eten een stuk gemakkelijker! Probeer bijvoorbeeld deze salade met peer, spek en champignons.

De lekkerste zoutarme recepten

Met zoutarme recepten is het mogelijk om te genieten van maaltijden vol verschillende smaken! Probeer bijvoorbeeld deze kip siam met sperziebonen! Niet alleen tijdens het kiezen van het avondeten, maar ook tijdens het kiezen van zoutarme hapjes voor tijdens de borrel kun je kiezen voor lekkere zoutarme recepten.

Courgettelasagne Met Gedroogde Ham

Zoutarm dieet

Tijdens het volgen van een zoutarm dieet vraag je je misschien wel af wat mag wel en wat niet? Het is belangrijk om bewuste keuzes te maken, zo moet je bijvoorbeeld ook kiezen voor zoutarm broodbeleg, zoals zoutarme kaas. Ontdek deze heerlijke courgettelasagne met gedroogde ham.

Pastinaaksoep Met Feta 2

Tips om zoutarm te eten

Met deze tips maak je zoutarm eten een stuk makkelijker!

  1. Kook zoveel mogelijk met verse kruiden en laat de kruidenzakjes achterwege. De kant-en-klare kruidenzakjes bevatten namelijk vaak veel verborgen toegevoegd zout. In deze romige pasta wikkelen we de kip in met parmaham voor wat extra smaak!
  2. Gebruik zoveel mogelijk onbewerkte producten zoals groenten, fruit, aardappelen, rijst, pasta, vlees- en vissoorten en gevogelte.
  3. Vervang bouillonblokjes door een zoutarme vervanger.
  4. Wanneer je lekkere trek hebt kun je het beste kiezen voor een zelfgemaakte snack. Kies bijvoorbeeld voor deze zoutarme zoete aardappelchips en laat het zeezout achterwegen.

Teriyaki chicken

Een rijstgerecht boordevol groenten en malse kip! Deze teriyaki chicken met rijst is een zoutarme keuze en daarnaast erg smaakvol. Binnen een half uur zet je deze maaltijd op tafel, ideaal!

Populaire thema's & andere recept ideeën