Frittata Met Gerookte Zalm 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Frittata met gerookte zalm

Zalm, prei en kaas is een combinatie die zich al meerdere keren heeft bewezen. Deze frittata zit bomvol eiwitten en smaak en kun je zowel voor lunch als diner serveren. Een heerlijke maaltijd die ook nog eens voedzaam is!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept frittata met gerookte zalm

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C en vet een quichevorm in met ½ van de olijfolie.
2
Snijd de prei in ringen. Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de prei 5 min. met wat peper en zout.
3
Hak de dille grof en halveer de cherrytomaten. Klop in een kom de eieren samen met de Griekse yoghurt, kaas, ½ van de dille en wat peper en zout los. Voeg de gerookte zalm hier in stukjes aan toe samen met de prei. Mix goed en stort in de quichevorm. Top af met de tomaatjes en wat peper en schuif voor 25 min. in de oven.
4
Garneer de quiche met de overige dille.

Tip: serveer met (stok)brood om er een volwaardige avondmaaltijd van te maken.

Een heerlijk Italiaans gerecht

De frittata, een veelzijdig gerecht dat lijkt op een omelet of roerei, vindt zijn oorsprong in Italië. De naam is afgeleid van het Italiaanse woord ‘friggere’, wat bakken betekent. Hoewel de exacte oorsprong moeilijk te traceren is, wordt aangenomen dat frittata’s hun oorsprong hebben in de cucina povera, de Italiaanse keuken van de armen, waarin restjes werden hergebruikt.

Frittata’s worden traditioneel bereid door eieren te mengen met restjes groenten, vlees, kaas of aardappelen, waarna het mengsel in een pan wordt gebakken. Dit gerecht is populair vanwege zijn eenvoud, flexibiliteit en het vermogen om ingrediënten te gebruiken die bij de hand zijn. De frittata is geëvolueerd tot een veelzijdig gerecht dat zowel warm als koud kan worden genoten, waardoor het een favoriet is voor maaltijden op elk moment van de dag. Wanneer je de aardappelen achterwege laat, heb je al snel een koolhydraatarm recept, ideaal voor wanneer je een koolhydraatarm dieet volgt!

Hoewel de frittata zijn wortels in Italië heeft, heeft het zijn weg gevonden naar keukens over de hele wereld, waar het wordt aangepast aan lokale smaken en ingrediënten. De eenvoudige bereidingswijze en aanpasbaarheid hebben bijgedragen aan de tijdloze populariteit van de frittata in de culinaire wereld.

Andere overheerlijke frittata’s

Gek op zalm? Probeer dan ook zeker eens deze frittata met bimi en zalm. Lekker met Manchego kaas en geserveerd met hummus. Deze aardappel-pompoenfrittata met Taleggio is ook een echte aanrader. Het leuke aan frittata is dat je het kan klaarmaken met allerlei dingen die jij lekker vindt: groenten, noten, kaas, vlees en vis. Blijf ermee variëren en ontdek welke combinatie jij het lekkerst vindt!

Meer inspiratie voor het avondeten

Met de lekkerste recepten kun je eenvoudig je weekmenu vullen! Kies jij voor een lekkere ovenschotel, stamppot, pizza of lasagne? Ontdek de recepten op de pagina en laat je inspireren!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?