Köfte balletjes in tomatensaus
Niveau
Beginner
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Köfte balletjes in tomatensaus

Het ultieme comfort food borrelhapje: Köfte balletjes. Sappige gekruide gehaktballetjes in een smakelijke tomatensaus. Serveer warm of koud, met een stukje naan of flatbread om lekker te dippen in de tomatensaus.

Dit favoriete recept van onze Midden-Oosten chef Neda kon op haar sharingplank natuurlijk niet ontbreken. Bekijk ook de andere gerechtjes van de sharingplank.

Mijn menu planner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten köfte
Ingrediënten tomatensaus

Recept köfte balletjes in tomatensaus

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
1
Meng alle ingrediënten voor de köfte en mix het goed. Draai er gelijkmatige balletjes van ca. 5cm van. Leg ze in de koelkast.
2
Maak ondertussen de saus. Pak een grote pan. Snijd de ui en knoflook fijn. Fruit de ui tot deze glazig is.
3
Voeg de kurkuma, knoflook en korianderzaad toe en bak het kort mee tot de aroma's vrijkomen. Voeg nu de tomatenblokjes en het water toe en laat het 5 min. op middelhoog vuur pruttelen.
4
Leg de gehaktballen voorzichtig in de saus en zorg dat er voldoende ruimte is tussen de balletjes. Gaar ze 15 min. gaar op middelhoog vuur. Bak ondertussen het naanbrood af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5
Serveer de köfte in een schaal met het naanbrood.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk
  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via