Klassieke hummus
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Klassieke hummus

Onze Midden-Oosten chef Neda neemt ons mee terug naar de basis met een klassieke hummus. We spelen ietsje vals door gebruik te maken van kikkererwten uit blik in plaats van gedroogde maar dit recept is snel, makkelijk én net zo lekker!

De betekenis van hummus is letterlijk vertaald kikkererwten en dit is samen met de tahini, knoflook en citroensap het hoofdingrediënt van dit recept. Het geheim van deze smeuïge hummus is het opnieuw koken van de voorgekookte kikkererwten en de hakmolen/foodprocessor. Met dit recept maak je 550 gram hummus.

Zin in meer borrelrecepten uit het Midden-Oosten? Bekijk ook de andere recepten van de sharing plank van Neda.

Mijn menu planner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept klassieke hummus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Spoel de kikkererwten goed af en zet een handjevol kikkererwten aan de kant. Voeg de rest van de kikkererwten, de knoflook toe aan een pan en voeg water toe tot de kikkererwten onder staan.
2
Laat het 15 min. op laag vuur sudderen tot de kikkererwten zacht zijn en je ze met een vork makkelijk plat kan drukken.
3
Pers de citroen uit. Haal de pan van de vuur en meng de kikkererwten met het vocht in een hakmolen/foodprocessor, voeg de tahini, een scheutje citroensap en zout toe. Laat het 5 min. draaien.
4
Maak ondertussen de topping. Meng de apart gezette kikkererwten met het paprikapoeder en een snufje zout en zet dit apart.
5
De hummus is als het goed is nu een gladde en romige puree. Mocht het nodig zijn kun je wat tahini of water toevoegen en nog even laten draaien.
6
Schep de hummus op een bord en gebruik de achterkant van een lepel om een kuiltje in het midden te maken. Top het af met de kikkererwten en olijfolie.

Tip: serveer de hummus met deze heerlijke lavash crackers.

Hummus, we zijn er gek! Als spread op brood, dip bij de borrelplank en in een salade of maaltijd. Kortom we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Wist je dat hummus in het Midden-Oosten vaak als ontbijt of lunch wordt gegeten? Lauwwarm met allerlei toppings en met een warm pitabroodje erbij. Tegenwoordig zijn er talloze variaties op de hummus met verschillende ingrediënten en toppings. Allemaal superlekker!

How-to video

Naast het recept van de klassieke hummus in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to video op ons instagram kanaal of via de video.

Neda's sharingplank
Neda's sharingplank

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via