Onze Midden-Oosten chef Neda neemt ons mee terug naar de basis met een klassieke hummus. We spelen ietsje vals door gebruik te maken van kikkererwten uit blik in plaats van gedroogde maar dit recept is snel, makkelijk én net zo lekker!
De betekenis van hummus is letterlijk vertaald kikkererwten en dit is samen met de tahini, knoflook en citroensap het hoofdingrediënt van dit recept. Het geheim van deze smeuïge hummus is het opnieuw koken van de voorgekookte kikkererwten en de hakmolen/foodprocessor. Met dit recept maak je 550 gram hummus.
Zin in meer borrelrecepten uit het Midden-Oosten? Bekijk ook de andere recepten van de sharing plank van Neda.
Tip: serveer de hummus met deze heerlijke lavash crackers.
Hummus, we zijn er gek! Als spread op brood, dip bij de borrelplank en in een salade of maaltijd. Kortom we kunnen eigenlijk niet meer zonder. Wist je dat hummus in het Midden-Oosten vaak als ontbijt of lunch wordt gegeten? Lauwwarm met allerlei toppings en met een warm pitabroodje erbij. Tegenwoordig zijn er talloze variaties op de hummus met verschillende ingrediënten en toppings. Allemaal superlekker!
Naast het recept van de klassieke hummus in tekst, kun je dit heerlijke recept ook vinden als how-to video op ons instagram kanaal of via de video.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment