Zelgemaakte Labneh
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Zelfgemaakte labneh

Neda, onze Midden-Oosten chef, deelt haar recept van zelfgemaakte labneh. Labneh is uitgelekte yoghurt die de structuur heeft van verse kaas. Het wordt vaak in Libanon en Syrië geserveerd als hartige dip en je kan er eindeloos mee variëren. Zo serveert Neda de dip met gedroogde munt en rozenblaadjes. Met dit recept (1 portie) maak je ongeveer 400 gram labneh.

Deze dip past perfect de Perzische kruidenfrittata. Of serveer hem als onderdeel van een Midden-Oosterse sharing plank.

Mijn menuplanner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten

Recept zelfgemaakte labneh

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
6u 0min
Totale tijd
6u 5min
Kookmodus
1
Bekleed een vergiet met een kaasdoek (of theedoek) en plaats die over een kom. Schenk de yoghurt in de kaasdoek en bind hem dicht (evt. met elastiekje). Laat het minstens 6 uur of langer uitlekken tot er geen vocht meer in de yoghurt zit.
2
Verdeel de labneh over een bord, maak een kuiltje, top af met gedroogde munt en besprenkel met zout vlokken. Garneer optioneel met rozenblaadjes.

Tip: labneh maak je makkelijk zelf door yoghurt uit te lekken in een kaasdoek. Heb je geen kaasdoek? Dan kun je ook prima een schone en droge theedoek gebruiken.

Het is aan te raden om volle yoghurt te gebruiken in plaats van Griekse yoghurt. In Griekse yoghurt zit namelijk vaak minder water waardoor het niet goed uitlekt, wat wel erg belangrijk is bij labneh. Hoe langer je de yoghurt laat uitlekken, hoe dikker de structuur.

Gedroogde rozenblaadjes koop je bij de speciaalzaak of toko en ook online zijn gedroogde rozenblaadjes goed verkrijgbaar.

Neda's sharingplank
Neda's sharingplank

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via