Neda, onze Midden-Oosten chef, deelt haar recept van zelfgemaakte labneh. Labneh is uitgelekte yoghurt die de structuur heeft van verse kaas. Het wordt vaak in Libanon en Syrië geserveerd als hartige dip en je kan er eindeloos mee variëren. Zo serveert Neda de dip met gedroogde munt en rozenblaadjes. Met dit recept (1 portie) maak je ongeveer 400 gram labneh.
Deze dip past perfect de Perzische kruidenfrittata. Of serveer hem als onderdeel van een Midden-Oosterse sharing plank.
Tip: labneh maak je makkelijk zelf door yoghurt uit te lekken in een kaasdoek. Heb je geen kaasdoek? Dan kun je ook prima een schone en droge theedoek gebruiken.
Het is aan te raden om volle yoghurt te gebruiken in plaats van Griekse yoghurt. In Griekse yoghurt zit namelijk vaak minder water waardoor het niet goed uitlekt, wat wel erg belangrijk is bij labneh. Hoe langer je de yoghurt laat uitlekken, hoe dikker de structuur.
Gedroogde rozenblaadjes koop je bij de speciaalzaak of toko en ook online zijn gedroogde rozenblaadjes goed verkrijgbaar.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment