Opgeklopte feta met zomerfruit
Niveau
Beginner
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Opgeklopte feta met rood fruit

Met Taste The World laten we je kennis maken met smaken en gerechten uit andere werelddelen. Deze keer deelt onze Midden-Oosten chef Neda een lekker zomers hapje voor op de borrelplank: opgeklopte feta met rood fruit. De combinatie zoet en zout is altijd een hit. De ziltige feta en het heerlijk zoete fruit gaan dan ook perfect samen! Dit recept (1 portie) is goed voor ongeveer 400 gram.

Feta ken je als kruimelige Griekse schapenkaas, maar wist je dat je er een heel lekkere, romige en toch luchtige spread mee kunt maken? Het enige wat je daarvoor nodig hebt –  naast de feta – is Griekse yoghurt.

Deze dip is perfect voor op een borrelplank. Wil je meer recepten uit het Midden-Oosten op je borrelplank? Bekijk dan ook de andere recepten van Neda.

Mijn menu planner
Gemaakt door:
Neda Kia

Ingrediënten

1 stuk
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept opgeklopte feta met rood fruit

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
1
Verwarm de oven op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de de aardbeien en frambozen hier overheen. Besprenkel met honing en zet het 15 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen.
2
Voeg de feta en yoghurt samen in een hakmolen en draai het tot een gladde massa. Je zou ook een staafmixer kunnen gebruiken.
3
Verdeel de feta cream over een bord, maak een kuiltje, top het af met het fruit en besprenkel met zout vlokken. Top het geheel eventueel af met pistachenoten voor een extra bite.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via