Courgette-broccolisoep met oude kaas-knoflookcroutons
Deze soep van courgette en broccoli is ontzettend geschikt als makkelijke maaltijd. Daarnaast kun je verspilling van je brood voorkomen door dit te gebruiken als croutons in de soep.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Recept courgette-broccolisoep met oude kaas-knoflookcroutons
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
40 min
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de courgette en broccoli in grove stukken en kook samen met de groentebouillon en grove mosterd gedurende 20 minuten gaar in een soeppan.
2
Pel ondertussen de knoflook en voeg samen met de olijfolie. Mix zodat er een knoflook olie ontstaat.
3
Snijd het oude brood in stukken van 2 cm en besprenkel deze met de knoflookolie. Verdeel het brood op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats deze de oven voor 15 min. totdat de croutons goudbruin en krokant zijn.
4
Strooi de laatste 5 minuten de oude kaas over de croutons zodat dit over de croutons heen smelt.
5
Pureer de soep met een staafmixer en voeg peper en zout toe. Serveer de soep met de oude kaas croutons.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment