In samenwerking met:
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip

5 spices ramen met krokante kip en gegrilde pompoen

Dit gerecht met 5 spice kruiden zorgen voor een heerlijke en licht zoete bouillon. Een ideale combinatie met ramen noedels, ei, zoete pompoen en knapperige kippendij. Variëren kan eindeloos door de groenten te veranderen, andere kruiden te gebruiken in de bouillon en af te toppen met bijvoorbeeld gebakken uitjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept 5 spices ramen met krokante kip en gegrilde pompoen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
1u 0min
Kookmodus
1
Verwarm de oven op 180ºC. Pel en snipper de tenen knoflook, schil en snijd de gember fijn. Was en snijd de prei in halve ringen. Snijd de bosui in schuine ringen. Verhit de helft van de olie in een pan en bak de knoflook samen met 2/3 Verstegen World Spice Blend 5 Spices en gember 1 min. Voeg de prei toe en bak 2 min. mee. Zet het vuur laag en voeg de bouillon, sojasaus en vissaus toe.
2
Meng 1/5 van de eieren met de mayonaise, mosterd, resterende Verstegen World Spice Blend 5 Spices, bloem en het zout tot een beslag. Haal de kip door het beslag en bedek met de panko. Leg alle stukken kip op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en snijd in plakken van 2 cm.
3
Verwijder de schil van de pompoen, snijd doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd in halve ringen en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met de resterende olie en rooster 30 min. in de voorverwarmde oven.
4
Breng water aan de kook in een pan en kook de resterende eieren in 8 min. zacht gekookt. Laat schrikken onder koud water. Pel de eieren en snijd doormidden. Snijd de bosui in schuine ringen. Kook de noedels in 2 min. gaar in de bouillon.
5
Serveer de 5 Spice ramen met de geroosterde pompoen, gekookte eieren, krokante kip en taugé. Garneer met bosui en sesamzaad.

Serveertip: voeg de kip pas op het laatste moment toe aan de bouillon zodat het knapperig blijft.

De lekkerste noedelsoep

Ramen noedles zijn een populaire noedelsoort die oorspronkelijk uit Japan komt. De noedels worden gemaakt van tarwemeel, water, zout en kansui, een alkalische oplossing die de noedels een stevige textuur en gele kleur geeft.

Ramen is een veelzijdig gerecht dat op veel verschillende manieren kan worden bereid. Het wordt vaak geserveerd in een bouillon op basis van varkens- of kippenbouillon, met verschillende toppings zoals plakjes varkensvlees, gebakken ei, bamboescheuten, groenten en kruiden. Ramen kan ook droog worden geserveerd, waarbij de noedels worden gecoat met een saus op basis van soja of miso en toppings naar keuze. Noedels worden niet altijd geserveerd in de bouillon, zoals bijvoorbeeld deze noedels met bloemkool, paksoi en rode curry of noedels uit de oven.

In Japan zijn er verschillende regionale variaties van ramen, elk met hun eigen unieke smaakprofielen en toppings. Miso-ramen uit Hokkaido heeft een miso-bouillon met maïs, boter en plakjes varkensvlees. Maar miso wordt ook wordt ook op andere manieren gebruikt in de Japanse keuken, zoals bij deze overheerlijke kip katsu burger en sushi met miso worteltjes.

Ramen is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden buiten Japan en is nu wereldwijd verkrijgbaar in vele restaurants en supermarkten. Instant ramen, voorgekookte en gedroogde noedels die worden verkocht in pakjes met kruiden en bouillonpoeder, zijn een snelle en gemakkelijke manier om thuis van ramen te genieten.

Het is echter belangrijk op te merken dat instant ramen vaak hoog zijn in natrium. Als je gezonder wilt eten, kun je proberen om je eigen zelfgemaakte ramen te maken met verse ingrediënten en minder zout. Kies dan bijvoorbeeld eens voor deze knapperige rijstnoedels met gerookte zalm.

Meer recepten voor het avondeten nodig?

Wij helpen je graag een handje door de vraag ‘Wat eten we vandaag?’ te beantwoorden. Wij helpen je graag een handje!  Van verrukkelijke stoofpotjes recepten en vegetarische recepten boordevol groenten tot snelle en makkelijke recepten. Met welk recept ga jij binnenkort aan de slag?

5 spices ramen
5 spices ramen

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sesamzaad
  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via