Zelf sushi rollen is helemaal niet moeilijk en juist heel leuk om samen te doen! Wij maken een vegetarische sushirol met worteltjes en Chinese kool. De worteltjes krijgen een volle, zoutige smaak door de misopasta.
Tip: wil je de sushirijst snel laten afkoelen na het koken? Verdeel de rijst dan over een platte schaal en zet eventueel in de koelkast.
Miso pasta is een gefermenteerde pasta die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken als smaakmaker voor soepen, sauzen, marinades en dressings. Het wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en vaak ook rijst, gerst of andere granen. Miso heeft een umami-rijke smaak en wordt beschouwd als een gezonde bron van eiwitten en probiotica.
Miso heeft een hartige, umami-rijke smaak met een licht zoete ondertoon. De smaak kan variëren afhankelijk van het type miso en hoe lang het is gerijpt.
Miso pasta kan lang worden bewaard als het goed is afgedekt en in de koelkast wordt bewaard. De exacte houdbaarheid varieert afhankelijk van het type miso en de opslagomstandigheden, maar het kan meestal tot een jaar duren.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment