Sushi Met Miso Worteltjes 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
50 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Sushi met miso worteltjes

Zelf sushi rollen is helemaal niet moeilijk en juist heel leuk om samen te doen! Wij maken een vegetarische sushirol met worteltjes en Chinese kool. De worteltjes krijgen een volle, zoutige smaak door de misopasta.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

16 stuks
Ingrediënten

Recept sushi met miso worteltjes

Bereidingstijd
50 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
50 min
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Maak de bospeentjes schoon en halveer dikkere wortels. Leg op een bakplaat of in een ovenschaal. Meng de misopasta met zonnebloemolie, schenk over de wortels en hussel goed door elkaar zodat alle wortels rondom bedekt zijn. Bak in 35 min. gaar in de oven.
2
Snijd de komkommer in de lengte in plakken en daarna in reepjes van ca. een halve cm dik.
3
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng ondertussen in een kommetje de rijstazijn en witte wijnazijn met de suiker. Schenk de dressing na het koken over de rijst en schep om. Verdeel de rijst over een groot bord om te laten afkoelen.
4
Maak de Chinese kool schoon. Haal de bladeren los en snijd de onderste nerven van de bladeren. Kook de bladeren ca. 1 min. kort in een pan met kokend water en laat vervolgens uitlekken.
5
Leg het norivel op een plank. Verdeel een enkele laag van de bladeren Chinese kool op het norivel en verdeel de helft van de rijst hierover. Laat 1 cm ruimte vrij aan de randen. Leg in het midden van de rijst de helft van de wortels en komkommer en rol het norivel op. Snijd in 8 stukken van ca. 2 cm. Herhaal deze stappen nog eens.
6
Meng de gembersiroop met de sesamzaadjes en serveer bij de sushi.

Tip: wil je de sushirijst snel laten afkoelen na het koken? Verdeel de rijst dan over een platte schaal en zet eventueel in de koelkast.

Wat is een miso pasta precies?

Miso pasta is een gefermenteerde pasta die veel wordt gebruikt in de Japanse keuken als smaakmaker voor soepen, sauzen, marinades en dressings. Het wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen, zout en vaak ook rijst, gerst of andere granen. Miso heeft een umami-rijke smaak en wordt beschouwd als een gezonde bron van eiwitten en probiotica.

Waar smaakt miso naar?

Miso heeft een hartige, umami-rijke smaak met een licht zoete ondertoon. De smaak kan variëren afhankelijk van het type miso en hoe lang het is gerijpt.

Hoe lang kun je miso pasta bewaren?

Miso pasta kan lang worden bewaard als het goed is afgedekt en in de koelkast wordt bewaard. De exacte houdbaarheid varieert afhankelijk van het type miso en de opslagomstandigheden, maar het kan meestal tot een jaar duren.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Sulfiet
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?