kip katsu burger
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Kip katsu burger

Kip katsu is Japans en heel populair. Het wordt daar gegeten bij een (gele) curry en rijst. De kip wordt gepaneerd met panko (broodkruim) en knapperig gefrituurd/gebakken. Maak er in een handomdraai met de staafmixer een lekkere miso mayonaise bij en genieten maar!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept kip katsu burger

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
5 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pureer met een staafmixer de misopasta en mayonaise tot een gladde saus en zet apart. Snijd de komkommer en radijsjes in plakjes. Meng in een kommetje de mirin en rijstazijn door elkaar en leg de komkommerplakjes erin. Laat 10 min. staan.
2
Sla de kipfilet tussen plasticfolie plat (bijvoorbeeld met een deegroller) tot ze ongeveer 1 cm dik zijn. Bestrooi royaal met peper en zout.
3
Zet een bord klaar met bloem, klop het ei met peper en zout los in een diep bord. Zet ook een bord klaar met de panko. Haal elke kipfilet eerst door de bloem, klop een beetje af, haal daarna door het eimengsel en tot slot door de panko.
4
Verhit in een diepe koekenpan een laag zonnebloemolie van tenminste 1 cm. Test of de olie heet genoeg is door er een paar panko kruimels in te strooien. Wanneer deze ‘dansen’ in de olie is de olie heet genoeg.
5
Leg voorzichtig de kipfilet in de pan met zonnebloemolie en bak 3-4 min. aan beide kanten tot het korstje helemaal bruin is. Haal voorzichtig uit de pan. Snijd in gelijke stukken die op het hamburgerbroodje passen.
6
Halveer de hamburgerbroodjes en grill ze aan de snijkant in de koekenpan tot de broodjes geroosterd zijn.
7
Besmeer de onderste helft van de hamburgerbroodjes met de miso mayonaise. Leg de kip erop, verdeel de komkommer, radijs en sla erover. Maak af met wat extra miso mayonaise. Leg het bovenste deel van de broodjes erop.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Ei
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via