Abrikozen Kip Christmas Pie
Niveau
Gemiddeld
Tijd
1u 0min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Abrikozen kip (Christmas) pie

Ben jij gek op kip? Maak dan zelf deze overheerlijke abrikozen kip (Christmas) pie. De hartige taart zit boordevol groente, kipfilet én kipgehakt. Deze taart kun je natuurlijk ook op een ander moment maken dan met Kerst. Vervang de bladerdeegsterren voor een ander figuur en genieten maar!

Mijn menu planner

Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept abrikozen kip (christmas) pie

Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
2u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C.
2
Breng in een ruime pan het water met de helft van de Italiaanse kruidenmix aan de kook. Zet op laag vuur en voeg de kipfilet toe. Laat de kipfilet 15 min. pocheren met de deksel op de pan. Haal de kipfilets uit het water (houd het kookwater apart), laat ze afkoelen en snijd ze schuin door, zodat je 6 gelijke stukken krijgt.
3
Hak de rest van de Italiaanse kruidenmix fijn. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 3 min. Voeg de ui, bleekselderij, winterpeen, knoflook, Italiaanse kruidenmix en eventueel wat olijfolie toe en bak alles tot de groenten zacht zijn. Voeg 3 el abrikozenjam toe, zet het vuur hoog en bak tot alle vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
4
Doe het kipgehakt in een kom en meng het afgekoelde groentemengsel erdoorheen. Vet de bakvorm in met olie of boter, bekleed met 1 vel bladerdeeg en snijd het overtollige deeg af. Vul de bakvorm met de helft van het kipgehaktmengsel. Leg de stukken kipfilet er in een stervorm bovenop. Leg de rest van het kippengehaktmengsel erbovenop, druk goed aan en vorm het gehakt tot een halve bol.
5
Snijd een grote cirkel uit het tweede vel bladerdeeg en bekleed hier de taart mee. Druk de randjes goed aan en steek een klein rondje uit het deeg bovenop de taart. Steek eventueel kerstvormpjes uit het overgebleven deeg en bekleed hier de taart mee. Bestrijk de taart met losgeklopt ei en zet 20 min. in de koelkast. Bak de taart 50 min. in de oven. Dek de taart na 25 min. af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat de taart te donker wordt. Laat de taart de laatste 5 min. nog bakken zonder aluminiumfolie. Laat 10 min. afkoelen voordat je de taart aansnijdt.
6
Voor de abrikozensaus: breng 500 ml van het kookwater van de kip aan de kook samen met de kruiden en de rest van de pot abrikozenjam. Laat dit inkoken tot je een dikke saus hebt, zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer de abrikozen kip taart met de abrikozensaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Melk
  • Selderij
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via