Ingrediënten

9 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
1u 0min
Wachttijd
1u 10min
Totale tijd
2u 10min
1
Verwarm de oven voor op 200˚C.
2
Breng in een ruime pan het water met de helft van de Italiaanse kruidenmix aan de kook. Zet op laag vuur en voeg de kipfilet toe. Laat de kipfilet 15 min. pocheren met de deksel op de pan. Haal de kipfilets uit het water (houd het kookwater apart), laat ze afkoelen en snijd ze schuin door, zodat je 6 gelijke stukken krijgt.
3
Hak de rest van de Italiaanse kruidenmix fijn. Verhit een koekenpan en bak hierin de spekblokjes 3 min. Voeg de ui, bleekselderij, winterpeen, knoflook, Italiaanse kruidenmix en eventueel wat olijfolie toe en bak alles tot de groenten zacht zijn. Voeg 3 el abrikozenjam toe, zet het vuur hoog en bak tot alle vocht is verdampt. Breng op smaak met peper en zout en laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
4
Doe het kipgehakt in een kom en meng het afgekoelde groentemengsel erdoorheen. Vet de bakvorm in met olie of boter, bekleed met 1 vel bladerdeeg en snijd het overtollige deeg af. Vul de bakvorm met de helft van het kipgehaktmengsel. Leg de stukken kipfilet er in een stervorm bovenop. Leg de rest van het kippengehaktmengsel erbovenop, druk goed aan en vorm het gehakt tot een halve bol.
5
Snijd een grote cirkel uit het tweede vel bladerdeeg en bekleed hier de taart mee. Druk de randjes goed aan en steek een klein rondje uit het deeg bovenop de taart. Steek eventueel kerstvormpjes uit het overgebleven deeg en bekleed hier de taart mee. Bestrijk de taart met losgeklopt ei en zet 20 min. in de koelkast. Bak de taart 50 min. in de oven. Dek de taart na 25 min. af met aluminiumfolie, om te voorkomen dat de taart te donker wordt. Laat de taart de laatste 5 min. nog bakken zonder aluminiumfolie. Laat 10 min. afkoelen voordat je de taart aansnijdt.
6
Voor de abrikozensaus: breng 500 ml van het kookwater van de kip aan de kook samen met de kruiden en de rest van de pot abrikozenjam. Laat dit inkoken tot je een dikke saus hebt, zeef de saus en breng op smaak met peper en zout.
7
Serveer de abrikozen kip taart met de abrikozensaus.

Meer inspiratie

Vega Regenboog Plaattaart
Hoofdgerechten
Vega regenboog plaattaart
10 min
Hartige Cake Met Halloumi En Olijven
Tussendoortjes
Hartige cake met halloumi en olijven
15 min
Quiche Met Kip Paprika En Prei
Hoofdgerechten
Quiche met kip, paprika en prei
20 min
Quiche Met Ricotta Tomaten En Geitenkaas
Hoofdgerechten
Quiche met ricotta, tomaten en geitenkaas
10 min
Plaattaart Met Witte Asperges En Aardappel
Hoofdgerechten
Plaattaart met witte asperges en aardappel
10 min
Aspergequiche
Hoofdgerechten
Aspergequiche
10 min
Hartige Taart met Vis en Spinazie
Hoofdgerechten
Hartige taart met vis en spinazie
25 min
Preitaart Met Pangasiusfilet
Hoofdgerechten
Preitaart met pangasiusfilet
15 min
Knallende Oud En Nieuw Quiches
Borrelhapjes & snacks
Knallende oud en nieuw quiches
15 min
Zoete Aardappel Galette Met Champignons In Roomsaus
Hoofdgerechten
Zoete aardappel galette met champignons in roomsaus
20 min
Mini Tomatenquiche Met Knoflookchampignons En Vinaigrette
Voor- & tussengerechten
Mini tomatenquiche met knoflookchampignons en vinaigrette
25 min
Hartige Taart Met Zalm Citroen En Cottage Cheese
Hoofdgerechten
Hartige taart met zalm, citroen en cottage cheese
10 min
Tuna Melt Quiche
Hoofdgerechten
Tuna melt quiche
15 min
Hartige Taartjes Met Geitenkaas En Rode Biet
Borrelhapjes & snacks
Hartige taartjes met geitenkaas en rode biet
15 min
5x gezonde tussendoortjes
Borrelhapjes & snacks
Spaghetti cupcakes
15 min
Quiche Lorraine Met Bosbessenjam
Lunch & brunch
Quiche Lorraine met bosbessenjam
25 min
6x makkelijke lunchrecepten
Lunch & brunch
Tarte tatin met rode ui en bosbessen
15 min
Groentetaart
Hoofdgerechten
Groentetaart
25 min
6x makkelijke lunchrecepten
Tussendoortjes
Hartige courgettemuffins met gerookte zalm
15 min
Kip in hoed
Hoofdgerechten
Kip in hoed
20 min
Hoofdgerechten
Hartige taart met rode kool
35 min
Catalaanse spinazietaart
Hoofdgerechten
Catalaanse spinazietaart
10 min
Hartig vegan havermoutbrood met noten
Tussendoortjes
Hartig vegan havermoutbrood met noten
15 min
Hartige taart met zalm, Hollandse garnalen en groene asperge
Hoofdgerechten
Hartige taart met zalm, Hollandse garnalen en groene asperge
15 min

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei
  • Gluten
  • Selderij
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Vrij van vis
Soort
Quiche & Hartige taart
Voorkeuren
Bevat kip
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via