In samenwerking met:
Low Res Risotto Met Saffraan, Groene Asperges En Kaascracker
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Saffraanrisotto met groene asperges en kaascracker

Romige saffraanrisotto, gegrilde asperges en een goudbruine kaascracker. Dit feestelijke recept is perfect voor het kerstdiner! Met warme smaken en een knapperige touch is dit een smaakbom van jewelste.

Dit recept of andere Allerhande recepten proberen? Kom wekelijks de lekkerste gerechten proeven in de Albert Heijn Kookstudio’s! Bekijk hier de opkomende proeverijen en kom gezellig langs.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Saffraanrisotto met groene asperges en kaascracker

Kookmodus
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
10 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook fijn. Breng het water aan de kook in een pan op middelhoog vuur en los het bouillonblokje en de saffraan erin op. Verhit ½ van de olijfolie in een hapjespan en bak de knoflook 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en blijf roeren tot hij is opgenomen. Herhaal dit tot de risotto gaar is. Dit duurt 20-25 min. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.
2
Verwarm ondertussen een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. Verdeel ½ van de Grana Padano over de koekenpan en bak 3-4 min. op middelhoog vuur tot een goudgele kaascracker. Haal de pan van het vuur. Laat 10 min. afkoelen in de pan en laat voorzichtig loskomen.
3
Hak ondertussen de walnoten grof. Verhit in dezelfde koekenpan ½ van de overige olijfolie en bak de walnoten met de suiker 2 min. op middelhoog vuur. Blus af met de crema balsamico en schep om zodat alle walnoten een laagje krijgen. Schep op een bord en houd apart tot gebruik.
4
Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter op hoog vuur. Maak de groene asperges schoon, halveer ze en meng met de overige olijfolie. Gril de asperges rondom in 4 min. gaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
5
Roer de ongezouten roomboter en de overige Grana Padano door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de risotto over borden, gevolgd verdeel de asperges, kaascracker en walnoten erover.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via