aspersges met gerookte zalm
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Asperges met gerookte zalm, ei-mimosa, botersaus en Cheesepop Gouda

Wijn en kaas is een goede combinatie waar niet over te twijfelen valt. In dit gerecht combineren we wijn en kaas op een verrassende manier. Deze asperges worden namelijk geserveerd met zalm, een botersaus met witte wijn en Cheesepops waarbij de smaak van de Cheesepops goed naar voren komt.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept asperges met gerookte zalm, ei-mimosa, botersaus en cheesepop gouda

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Pel en snipper de ui. Snijd de bieslook grof. Breng een pan water aan de kook en kook de eieren in 10 min. hard. Laat de eieren schrikken onder koud water, pel en hak fijn tot een mimosa.
2
Schil de asperges met een dunschilller en snijd het onderste harde gedeelte eraf.
3
Leg de asperges plat in een grote pan. Voeg water toe tot de asperges net onder water staan. Voeg vervolgens 1 tl van het zout toe en breng aan de kook. Kook de asperges in 5 à 8 min. gaar. Controleer na 5 min. met een mes of de asperges zacht zijn. Giet de asperges af.
4
Voeg de ui en wijn toe aan een pan en breng aan de kook totdat de saus tot ongeveer de helft is ingedikt. Zeef de stukjes ui uit de saus, voeg de saus weer toe aan de pan en zet deze op laag vuur. Snijd de boter in blokjes en voeg één voor één toe aan de pan. Blijf met een garde roeren totdat alle boter is gesmolten. Breng op smaak met het resterende zout en voeg de witte peper toe.
5
Leg de asperges op een bord, gevolgd door de plakken gerookte zalm, ei-mimosa en de Cheesepops. Garneer met bieslook en maak af met de botersaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via