Bami kun je op veel manieren bereiden, maar de meest bekende versie in Nederland is bami goreng: gebakken bami. Lekker met veel groenten en hamblokjes. Extra handig: maak wat extra’s. In de vriezer kun je bami namelijk tot wel 3 maanden bewaren.
Tip: serveer met zelfgemaakte kroepoek en atjar van komkommer.
Zodra je bami eet in Nederland, wordt er vaak ook wel bami goreng bedoeld. Dit is gebakken bami met groenten, ei en andere smaakmakers naar keuze. Daarnaast wordt het meestal ook gecombineerd met vlees of garnalen.
Bami goreng kun je met zoveel groenten maken als dat je zelf wilt. De volgende groente zijn erg lekker bij bami goreng: spitskool of witte kool, paprika, prei en wortel. Maak de bami vooral naar eigen smaak met de groenten die je zelf lekker vindt!
Bami goreng komt officieel uit China. Maar China bracht het naar Indonesië. Nu is het juist heel bekend in Nederland omdat het woord goreng, letterlijk bakken betekent in het Nederlands.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment