Bami goreng
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees

Bami Goreng

Bami kun je op veel manieren bereiden, maar de meest bekende versie in Nederland is bami goreng: gebakken bami. Lekker met veel groenten en hamblokjes. Extra handig: maak wat extra’s. In de vriezer kun je bami namelijk tot wel 3 maanden bewaren.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept bami goreng

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en zet apart.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de verse gember en snijd fijn. Verhit olie in een wok en bak de hamblokjes tot deze een beetje verkleuren. Voeg de ui, knoflook en het verkruimelde bouillonblokje toe en bak ca. 2 min. mee op middelhoog vuur.
3
Voeg de verse gember, kurkuma, sojasaus, vissaus, sesamolie, sambal en gemberpoeder toe en schep om.
4
Snijd de paksoi grof, witte kool in reepjes, prei in dunne ringen en rasp de wortel. Voeg de gesneden groenten samen met de taugé en peultjes toe aan de wok, schep om en bak ca. 3 min. mee.
5
Voeg als laatste de mie toe en meng het geheel. Breng eventueel op smaak met zout.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Selderij
  • Ei
  • Soja
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Chinees
Soort
Groenten
Voorkeuren
Bevat vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via