Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is onwijs makkelijk zelf te maken, dus pakjes zijn een no go. Wij serveren de nasi goreng met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch nowaste recept. Geschikt voor kliekjes dus!
Serveer de nasi goreng met een gebakken ei, zelfgemaakte kroepoek, sambal en komkommer. Een heerlijke combinatie!
Ga je zelf aan de slag met het maken van nasi goreng? Dan is een goede vraag welke rijst kun je daarbij het best gebruiken. Een droogkokende rijstsoort wordt hierbij geadviseerd. Deze rijst wordt lekker luchtig en kun je goed mengen met andere ingrediënten.
Bij nasi goreng kun je net als bij reguliere nasi gewoon de welbekende nasikruiden gebruiken. Daarnaast kun je ook trassi als kruiden gebruiken. Deze kruiden smaken erg zout maar hebben een unieke smaak die vaak in de Indische keuken wordt gebruikt.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment