Nasi Goreng
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Nasi Goreng

Nasi goreng is een van onze favoriete gerechten uit de Indonesische keuken. Het is onwijs makkelijk zelf te maken, dus pakjes zijn een no go. Wij serveren ‘m met gerookte spekblokjes. Heb je ander vlees of restjes groente over in de koelkast? Voeg deze gerust toe, nasi goreng is een typisch nowaste recept. Geschikt voor kliekjes dus!

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept nasi goreng

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Breng water aan de kook en bereid de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen.
2
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in halve ringen en de selderij fijn.
3
Verhit olie in een wok en bak de spekblokjes tot ze licht verkleuren. Voeg de ui toe en bak even mee totdat de ui glazig wordt. Voeg vervolgens knoflook, trassi en sambal toe en bak 1 min. mee. Verkruimel de helft van het bouillonblokje over het geheel.
4
Voeg de rijst toe en bak mee tot het geheel een beetje krokant wordt (goreng). Voeg als laatste de gesneden prei en het selderijblad toe. Proef en maak eventueel op smaak met de rest van het bouillonblokje, peper en zout.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via