Saté babi is saté van varkensvlees. Wanneer je deze saté babi met zelfgemaakte satésaus zelf hebt gemaakt, wil je nooit meer anders! Lekker als smaakmaker bij een rijsttafel of met wat ovenfriet en een frisse salade. Tip: maak een dubbele portie en vries de helft ongebakken in, zo heb je altijd wat in huis.
Tip: is de saus te dun? Laat het een beetje inkoken of voeg extra pindakaas toe. Is de saus juist te dik of komt er olie bovendrijven? Voeg een scheut water toe en roer goed door tot de saus de gewenste consistentie heeft.
Saté babi is een Indonesisch gerecht van gegrild varkensvlees op een stokje, geserveerd met een pittige pindasaus en vaak ook met witte rijst, komkommer en gebakken uitjes. Het wordt beschouwd als een populaire streetfood en is ook te vinden in vele Indonesische restaurants wereldwijd.
Voor saté babi wordt meestal varkensvlees gebruikt, zoals varkenshaas, speklappen of procureur. Het vlees wordt in kleine stukjes gesneden, gemarineerd en vervolgens geregen aan een satéprikker voor het grillen. Het vlees moet mals en sappig zijn om goed te smaken in combinatie met de pittige pindasaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment