In samenwerking met:
Bloemkoolrijst nasi met Oosterse wokgroenten Bloemkoolrijst nasi met Oosterse wokgroenten
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Bloemkoolrijst nasi met Oosterse wokgroenten

Zin in nasi? Kies dan eens voor nasi met bloemkoolrijst! Zo krijg je gelijk je dagelijkse portie groenten binnen. Lekker in combinatie met Oosterse wokgroenten, een spiegelei en vegetarische spekreepjes.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept bloemkoolrijst nasi met oosterse wokgroenten

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de vega spekreepjes bruin. Voeg de Indonesische Nasi Goreng kruidenpasta toe en bak kort mee.
2
Roer de bloemkoolrijst door de kruidenpasta en spekjes en zorg voor een goede verdeling van de boemboe.
3
Voeg de Oosterse wokgroenten samen met het water toe. Bak al omscheppend ongeveer 5 min. tot de groenten beetgaar is.
4
Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de spiegeleieren. Snijd de bosui in ringen.
5
Verdeel de nasi over de borden. Maak af met de bosui en een ei.

Tip: wil je het gerecht liever met vlees? Vervang de vegetarische spekreepjes dan voor gewone spekreepjes.

Tip: naast de kruidenpasta voor de nasi nog wat meer pit? Bestrooi de gebakken eieren eventueel met chilivlokken naar smaak.

Vervang je rijst door een variant van groente

Wil je wat meer groenten eten? Vervang dan eens je rijst door een variant gemaakt van groente! Op een gemakkelijke manier krijg je al snel extra groenten binnen en maak je een gezond recept. Het is vaak ook nog eens lichter voor de maag en stukken gezonder. Zo kan je kiezen voor bloemkoolrijst, broccolirijst of tomatenrijst. Met bloemkoolrijst maken we bijvoorbeeld deze heerlijke nasi met Oosterse wokgroenten, maar je kan er ook deze krokante kipschnitzel mee maken. Met 8 simpele ingrediënten waaronder bloemkoolrijst, cashewnoten en bami nasi groenten én 25 minuten van je tijd staat dit recept al op tafel. Deze Thaise garnalen met bloemkoolrijst is ook onwijs lekker om te proberen. Door de rijst te vervangen door bloemkoolrijst, is het ook nog eens een koolhydraatarm recept.

Naast bloemkoolrijst kan je ook eens kiezen voor broccolirijst. Je kan kiezen voor kant-en-klare broccolirijst, maar je maakt het ook heel gemakkelijk zelf. Zo kiezen we in dit recept voor broccolirijst met ovengroenten en gegrilde kip voor zelfgemaakte broccolirijst. Kies je liever voor een twist, ga dan voor fried broccolirice. Lekker met Thaise kipsaté, een zelfgemaakte satésaus en een romige marinade. Ook lekker om eens te proberen, is tomatenrijst. Tomatenrijst wordt normaal geserveerd als bijgerecht, maar je maakt er ook gemakkelijk een recept voor het avondeten van. Zo gaan we in dit recept voor gevulde aubergine met tomatenrijst, wat zorgt voor een heerlijk en vegetarisch recept boordevol groenten. Deze tomatenrijst met aubergine, spinazie en witte kaas is ook een smaakvol gerecht met lekker veel groenten.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via