Aubergines zijn hartstikke lekker en voedzaam en ideaal om te vullen. Je kunt ze vullen met gehakt, maar in dit recept kiezen we voor en vegetarische variant met tomatenrijst en feta. Wanneer de aubergines in de oven staan, maak jij de vulling. Daarna is het nog even wachten en voilà, je hebt een heerlijke maaltijd op tafel!
Heb jij al eens wat gemaakt met garam masala? Voor velen is dit product nog onbekend, maar we vertellen je er graag meer over. Garam masala betekent letterlijk ‘heet kruidenmengsel’, wat het dan ook is. Het is een mengsel van verschillende specerijen als kruidnagel, komijn en kaneel. Het wordt in veel diverse gerechten gebruikt en vooral in de Indiase keuken is het een veelgebruikt kruidenmengsel. Wanneer iemand kookt met garam masala, ruik je het gelijk. Het heeft namelijk een hele specifieke en herkenbare geur dankzij de gebruikte specerijen.
Heb je garam masala in huis, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet maken? Geen zorgen, we zetten met liefde verschillende gerechten voor je op een rijtje. Zo kunnen vleesliefhebbers aan de slag met deze kip tandoori salade met gepofte tomaatjes. Dit gezonde recept bevat veel eiwitten, is een koolhydraatarm recept en zit boordevol verschillende smaken. Of wat dacht je van deze vegetarische masala-pastasalade met naancroutons? Hoewel garam masala vaak wordt gebruikt voor kipgerechten of stoofpotjes, laat dit pasta recept zien dat het ook in andere soorten gerechten kan.
Heb je een slowcooker in huis? Ga dan aan de slag met roti uit de slowcooker. Deze variant van roti is makkelijk om te maken en je hebt er dankzij de slowcooker geen omkijken naar. Ideaal voor wanneer je even geen zin hebt om te koken, maar wel zin hebt in iets smaakvols! Het resultaat? Malse kip met een vleugje garam masala, heerlijke kousenband en zachte aardappelen.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment