Gevulde aubergine met tomatenrijst
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gevulde aubergine met tomatenrijst

Aubergines zijn hartstikke lekker en voedzaam en ideaal om te vullen. Je kunt ze vullen met gehakt, maar in dit recept kiezen we voor en vegetarische variant met tomatenrijst en feta. Wanneer de aubergines in de oven staan, maak jij de vulling. Daarna is het nog even wachten en voilà, je hebt een heerlijke maaltijd op tafel!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Gevulde aubergine met tomatenrijst

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Halveer de aubergines in de lengte en schep het vruchtvlees eruit. Houd het vruchtvlees apart. Leg de auberginehelften met de binnenkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de helft van de olijfolie en peper en zout over de aubergine. Bak de aubergines 10 min. in de oven.
3
Hak ondertussen het vruchtvlees van de aubergine fijn. Pel en snipper de ui. Laat de kikkererwten uitlekken in een vergiet.
4
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en fruit de ui. Voeg het vruchtvlees van de aubergine samen met de garam masala, het water en peper en zout toe. Bak 5 min. en voeg de kikkererwten, gekookte rijst en gezeefde tomaten toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
5
Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het rijstmengsel. Bak het geheel nog 15 min. in de oven.
6
Hak de peterselie grof en verbrokkel de feta. Verdeel de aubergines over de borden en garneer met de peterselie en feta.

Koken met garam masala

Heb jij al eens wat gemaakt met garam masala? Voor velen is dit product nog onbekend, maar we vertellen je er graag meer over. Garam masala betekent letterlijk ‘heet kruidenmengsel’, wat het dan ook is. Het is een mengsel van verschillende specerijen als kruidnagel, komijn en kaneel. Het wordt in veel diverse gerechten gebruikt en vooral in de Indiase keuken is het een veelgebruikt kruidenmengsel. Wanneer iemand kookt met garam masala, ruik je het gelijk. Het heeft namelijk een hele specifieke en herkenbare geur dankzij de gebruikte specerijen.

Heb je garam masala in huis, maar weet je niet zo goed wat je ermee moet maken? Geen zorgen, we zetten met liefde verschillende gerechten voor je op een rijtje. Zo kunnen vleesliefhebbers aan de slag met deze kip tandoori salade met gepofte tomaatjes. Dit gezonde recept bevat veel eiwitten, is een koolhydraatarm recept en zit boordevol verschillende smaken. Of wat dacht je van deze vegetarische masala-pastasalade met naancroutons? Hoewel garam masala vaak wordt gebruikt voor kipgerechten of stoofpotjes, laat dit pasta recept zien dat het ook in andere soorten gerechten kan.

Heb je een slowcooker in huis? Ga dan aan de slag met roti uit de slowcooker. Deze variant van roti is makkelijk om te maken en je hebt er dankzij de slowcooker geen omkijken naar. Ideaal voor wanneer je even geen zin hebt om te koken, maar wel zin hebt in iets smaakvols! Het resultaat? Malse kip met een vleugje garam masala, heerlijke kousenband en zachte aardappelen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.