Patatas Bravas 2
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Klassieke patatas bravas

Patatas bravas is een traditioneel Spaans gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Madrid. Het bestaat uit gefrituurde of gebakken aardappelblokjes geserveerd met een pittige tomatensaus. Op vrijwel iedere menukaart van een tapasrestaurant in Spanje vind je dit gerechtje terug! Maar met dit recept maak je de patatas bravas helemaal zelf thuis. Net zo lekker en eigenlijk veel leuker!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept klassieke patatas bravas

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de krieltjes in stukken. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de krieltjes samen met het paprikapoeder en wat peper en zout toe. Bak de krieltjes in zo’n 10 min. rondom goudbruin en knapperig.
2
Pel en snipper ondertussen de sjalot en pel en hak de knoflook fijn. Verhit de roomboter in een sauspannetje op middelhoog vuur en voeg de ui en knoflook toe. Bak 2 min. mee en voeg het cayennepoeder, de gezeefde tomaten en wat peper en zout toe. Laat 5 min. pruttelen.
3
Hak de peterselie fijn. Serveer de patatas bravas met de tomatensaus en aioli en top af met de peterselie.

Meer smaakvolle, klassieke Spaanse gerechten

De Spaanse keuken staat bekend om de diversiteit én rijke smaken. Denk aan verschillende tapas gerechten, zoals de klassieke patatas bravas, grote pannen paella en natuurlijk mag de tortilla Española niet ontbreken. Hieronder vind je een rijtje met verrukkelijke Spaanse gerechten:

  • Spaanse adobo met kabeljauw: adobo is een traditionele marinade en kooktechniek. In dit recept kiezen we ervoor om de kabeljauw te marineren in een marinade van knoflook, peterselie, olijfolie en citroensap. Dat geeft de vis een verrukkelijke smaak die enorm lekker is in combinatie met de krokante serranoham, gestoofde aardappelen en courgette.
  • Paella: het klassieke gerecht dat oorspronkelijk afkomstig is uit Valencia, is natuurlijk paella. Overal waar je kijkt op de Spaanse terrassen zie je de gigantische pannen met dit heerlijke gerecht op tafel staan. Vaak kan je kiezen voor een variant met alleen vis, een combinatie van vlees en vis of een volledig vegetarische variant. Ook thuis kan je dit recept maken met één van deze paella recepten!
  • Spaanse zoete lekkernijen: in Spanje weten ze ook wel raad met heerlijke zoete ontbijtjes, desserts en tussendoortjes. De churros met chocoladesaus en crema catalana kennen we allemaal, maar heb je ook al eens gehoord van torrijas? Dit is de Spaanse variant van wentelteefjes. Deze torrijas met Griekse yoghurt en amandel kan je als ontbijt of lunch eten, maar is ook heerlijk als dessert na een Spaanse maaltijd. Makkelijk om te maken en zo lekker dat je je vingers erbij aflikt!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Ei

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via