Borrelbrood Met Chorizo En Hot Honey
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Borrelbrood met hot honey en chorizo

Borrelbrood met chorizo en hot honey is een echte showtopper voor bij de borrel! Het knapperige brood, gevuld met pittige chorizo en afgetopt met zoet-pittige honing, is perfect om te delen. Een makkelijke snack om te maken en heerlijk om samen van te genieten.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept borrelbrood met hot honey en chorizo

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de stokbroden in, maar niet helemaal doormidden. Plaats hiertussen de chorizo plakjes. Smelt kruidenboter in een pannetje en bestrijk de stokbroden ermee. Verdeel de geraspte kaas over de broden. Plaats de stokbroden op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor 10 min. in de oven of totdat de kaas goed gesmolten is.
2
Pak een sauspannetje en voeg de honing, harissa, chilipoeder en zout toe. Verwarm zachtjes en roer goed door elkaar. Snijd de bieslook fijn.
3
Serveer het borrelbrood met de hot honey en bieslook.

Verrassende hapjes voor bij de borrel

Heb je een borrel op de planning staan, maar geen idee wat je deze keer kan serveren? Geen probleem, met deze lekkere hapjes verras jij je gasten zeker weten! Van klassieke hapjes tot verrassende twists, met welk gerecht ga jij aan de slag?

Klassieke borrelhapjes die het altijd goed doen

Klassiekers zoals gevulde eieren, kaasstengels en gehaktballetjes zijn favorieten die nooit teleurstellen. Ook de welbekende bladerdeegrolletjes met worstjes of kaas staan vaak op tafel. Voor een frisse tegenhanger zijn spiesjes met mozzarella, tomaat en basilicum een eenvoudige, maar stijlvolle keuze. Een andere klassieker die iedereen kent, is de bitterbal. Tegenwoordig kan je deze in verrassende smaken vinden, zoals rendang, geitenkaas of truffel. Perfect voor een moderne draai aan een ouderwetse favoriet.

Verrassende recepten op te proberen

Wil je echt iets anders serveren? Denk aan mini-taco’s gevuld met pulled chicken, avocado en limoen. Of maak gyoza met verrassende vullingen zoals paddenstoelen en truffelolie. Ook bao buns zijn een echte blikvanger op tafel; vul ze met krokante kip, gemarineerde tofu of pittige garnalen. Wil je eens iets anders maken? Ga dan voor het borrelbrood met hot honey en chorizo. Wat ons betreft het perfecte borrelhapje om te delen met al je gasten.

Voor een chic tintje kan je oesters serveren met een frisse vinaigrette of bruschetta met burrata, vijgen en balsamico. Kleine glaasjes met zalmtartaar of garnalencocktail doen het ook altijd goed. Of je nu gaat voor een klassiek hapje of voor een verrassende twist, een borrel is altijd een goed en vooral gezellig idee!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via