In samenwerking met:
Berenjenas Con Miel Sfeer Liggend 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Berenjenas con miel

Zoete aubergine schijfjes in een krokant jasje, dit typische Andalusische gerecht is net zo lekker als het klinkt! Met maar 5 ingrediënten tover je deze tapa al op tafel. Berenjenas con miel maak je door aubergineschijfjes door de bloem te wentelen, te frituren in zonnebloemolie en vervolgens af te toppen met wat honing.

Met het servies van James Cooke maak jij jouw tapasavond compleet! Ontdek al het servies in de webshop en scoor jouw favorieten met de kortingscode eatertainment15 met 15% korting!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept berenjenas con miel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de aubergine in dunne pakjes. Leg ze op een snijplank en besprenkel aan beide kanten met het zout. Laat 10 min. liggen zodat het vocht eruit kan trekken. Dep droog met keukenpapier.
2
Leg de bloem op een bord en wentel de plakjes aubergine erdoor. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes aan beide kanten goudbruin.
3
Leg de aubergines op een bord en besprenkel met de honing.
James Cooke Overzichtsfoto

Maak je tapasavond compleet met het servies van James Cooke

Houd jij binnenkort een tapasavond met vrienden of familie? Dek je tafel mooi op met het servies van James Cooke! Van kleurrijke borden tot diverse schaaltjes en serveerplanken, met het servies van James Cooke knallen je gerechten er zeker uit. Met de kortingscode eatertainment15 ontvang je 15% korting op je bestelling! Ontdek alle producten via de webshop en maak jouw tapasavond nóg leuker.

Tip: je kan de honing eventueel vervangen door rietsiroop.

Wat is berenjenas con miel?

Berenjenas con miel, een gerecht bestaande uit gefrituurde aubergines besprenkeld met honing, vindt zijn oorsprong in de Moorse keuken van Andalusië in het zonnige Spanje. Dit traditionele gerecht laat de invloeden zien van de Moorse bezetting van Spanje, die de heerlijke smaken uit het Midden-Oosten introduceerde. De combinatie van knapperige aubergine en de zoete honing zorgt voor een smaakexplosie in de mond. Het wordt vaak geserveerd als tapa in de Spaanse keuken.

Heb je een tapasavond op de planning staan? Probeer dan zeker de berenjenas con miel! Het is een lekkere vegetarische tapa waar ook de vlees- en visliefhebbers geen genoeg van krijgen. Wil je een tapasavond compleet maken met andere tapa? Maak dan ook deze pintxos met ansjovis, groene olijven en groene pepers. Pintxos zijn onwijs makkelijke hapjes, afkomstig uit het Baskenland. Hier kan je tal van varianten vinden bij elk barretje dat je tegenkomt. Deze Spaanse gehaktspiesjes met pittige tomatensaus en aioli (beter bekend als Spaanse Albondigas) zijn ook onmisbaar op een tapasavond. Rijg ze aan een prikkertje en serveer ze op mooi servies om er een aangename presentatie van te maken.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?