In samenwerking met:
Broccolistamp Met Krokante Linzen En Geitenfeta 1
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Broccolistamppot met krokante linzen en geitenfeta

Een heerlijke zomerse variant op de klassieke stamppot: broccolistamppot met krokante linzen en geitenfeta. We beloven je dat je de rookworst niet gaat missen, want het recept is ook nog eens geheel vega. Eet smakelijk!

Bestel jouw maaltijdbox bij Boerschappen
Wil je echt lokaal eten met groenten uit het seizoen, zoals broccoli? Dat kan! Boerschappen werkt samen met de lokale boer en maakt van verse en lokale seizoensproducten maaltijdboxen vol heerlijke recepten. Door te kiezen voor Boerschappen draag jij je steentje bij aan een duurzamere wereld én kies je voor gemak in jouw weekmenu. Van een vegan box tot een maaltijdbox voor het hele gezin, in een paar stappen heb jij een lekker weekmenu afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept broccolistamppot met krokante linzen en geitenfeta

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappel in een van de pannen in ongeveer 15 min. gaar.
2
Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet en laat goed uitlekker. Voeg de linzen toe aan een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Pel en snipper de sjalot en voeg toe aan de schaal. Pel de knoflook en pers boven de ovenschaal uit. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Hussel het geheel door elkaar en rooster 25 min. in de oven. Roer tussentijds om, zodat alle linzen krokant worden.
3
Was de broccoli. Snijd roosjes van het bovenste gedeelte en snijd de stronk in stukjes. Voeg de broccoli toe de andere pan met kokend water en kook in circa 8 min. gaar.
4
Giet de aardappelen en broccoli af en houd wat kookvocht apart. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg 3/4 van de broccoli toe. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de overige citroen uit. Hak de peterselie fijn. Voeg de helft van het citroensap en de peterselie toe aan de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe voor de om het smeuïger te maken.
5
Voeg de rucola toe aan de stamppot en roer het geheel door elkaar. Verdeel de broccolistamppot over de borden en schep de krokante linzen erop. Maak af met de overige broccoli en ui.
6
Schep de broccolistamppot op de borden en verdeel de krokante linzen, sjalot en broccoli erover. Verbrokkel de feta over het geheel en maak af met een partje citroen.

Tip: liever dit recept bij de supermarkt bij jou in de buurt halen of bestellen via de bestelknoppen? Geen probleem, dat kan natuurlijk ook! Let op: specifieke ingrediënten als broccoli zijn niet altijd beschikbaar bij de supermarkt.

Boerschappen

Het verhaal van Boerschappen

Samen met lokale boeren en makers werkt Boerschappen aan gezonde en voedzame producten die goed zijn voor alles én iedereen die betrokken is. Van de bodem en het water tot aan de mensen. Het resultaat? Maaltijdboxen boordevol ingrediënten die niet zijn bewerkt, welke jij gemakkelijk kan bestellen via een maaltijdbox, afgestemd op jouw wensen.

Bestel nu jouw eerste 3 maaltijdboxen met 10% korting met onze unieke code: eatertainment10

Koken met broccoli uit het seizoen

Broccoli, een voedzame en veelzijdige groente, is een heerlijke groente, vooral wanneer het in het juiste seizoen wordt genoten. In de koude maanden, van herfst tot vroege lente, bereikt broccoli zijn hoogtepunt van smaak en voedingswaarde. Tijdens deze periode groeit het in overvloed en smaakt het dan ook het beste.

De smaak van broccoli uit het seizoen is uniek. De roosjes zijn stevig en sappig, met een milde, aardse smaak die zich goed leent voor verschillende broccoli recepten. Van knapperig en rauw in salades tot zacht en smeuïg in soepen en stoofschotels, broccoli past zich aan en versterkt de smaak van diverse gerechten.

Koken met seizoensbroccoli heeft niet alleen culinaire voordelen, maar ook ecologische. Het bevordert duurzame landbouwpraktijken, vermindert transportafstanden en ondersteunt lokale boeren. Door seizoensgroenten te kiezen, dragen we bij aan een gezonder ecosysteem en verminderen we onze ecologische voetafdruk. Benieuwd naar meer recepten met seizoensgroenten? Ontdek het in de groentekalender per maand!

Wanneer de koude lucht zich om ons heen sluit, is het tijd om te genieten van de hartverwarmende smaak van broccoli uit het seizoen. Of het nu geroosterd, gestoomd, of verwerkt is in heerlijke gerechten, de smaken en texturen die broccoli te bieden heeft, zorgt ervoor dat elke maaltijd lekker wordt!

Meer recepten met broccoli in de hoofdrol

Verwerk broccoli in een heerlijke stamppot of maak er rijst van. In dit recept serveren we de broccolirijst met ovengroenten en gegrilde kip. Of wat dacht je van stiekeme groenten voor de kleintjes? Niet iedereen is fan van broccoli, maar door broccoli te verwerken in wafels, genieten zelfs de moeilijkste eters van deze groente. Broccoli over? Maak er samen met andere groene groenten een soep van. Denk aan een courgette-broccolisoep of een groentesoep met broccoli, prei en courgette.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?