Broccolistamppot met krokante linzen en geitenfeta
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 220°C. Breng 2 pannen water aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappel in een van de pannen in ongeveer 15 min. gaar.
2
Spoel ondertussen de linzen af in een vergiet en laat goed uitlekker. Voeg de linzen toe aan een ovenschaal en besprenkel met de olijfolie. Pel en snipper de sjalot en voeg toe aan de schaal. Pel de knoflook en pers boven de ovenschaal uit. Voeg de Italiaanse kruiden, peper en zout toe. Hussel het geheel door elkaar en rooster 25 min. in de oven. Roer tussentijds om, zodat alle linzen krokant worden.
3
Was de broccoli. Snijd roosjes van het bovenste gedeelte en snijd de stronk in stukjes. Voeg de broccoli toe de andere pan met kokend water en kook in circa 8 min. gaar.
4
Giet de aardappelen en broccoli af en houd wat kookvocht apart. Doe de aardappelen terug in de pan en voeg 3/4 van de broccoli toe. Snijd de helft van de citroen in partjes en pers de overige citroen uit. Hak de peterselie fijn. Voeg de helft van het citroensap en de peterselie toe aan de stamppot en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel wat achtergehouden kookvocht toe voor de om het smeuïger te maken.
5
Voeg de rucola toe aan de stamppot en roer het geheel door elkaar. Verdeel de broccolistamppot over de borden en schep de krokante linzen erop. Maak af met de overige broccoli en ui.
6
Schep de broccolistamppot op de borden en verdeel de krokante linzen, sjalot en broccoli erover. Verbrokkel de feta over het geheel en maak af met een partje citroen.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.