Groene groentesoep
Niveau
Beginner
Tijd
15 min
Vrij van vlees
Vegetarisch
Vrij van vis

Groentesoep met broccoli, prei en courgette

Een gezonde soep die bestaat uit groene groenten: broccoli, prei, courgette en bleekselderij. Deze lichte maaltijd vol met vezels wordt afgemaakt met frisse munt en knapperige pijnboompitten.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept groentesoep met broccoli, prei en courgette

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
15 min
1
Snijd de broccoli, prei, courgette en stengels bleekselderij fijn. Houd het groen van de bleekselderij apart.
2
Verhit de olijfolie in een soeppan en bak de groenten 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de groentebouillon toe en kook het geheel 5 min. Pureer vervolgens met een staafmixer tot een gladde soep.
3
Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan. Pluk de blaadjes van de munt.
4
Verdeel de soep over kommen en maak een ‘swirl’ met de kookroom. Garneer de soep met pijnboompitten, munt en de groene bleekselderij bladeren.
Leth_Duett_riesling&Veltliner_wijn
Wijntip van Yves

Gruner veltliner en riesling

Groene groentesoep. Een heerlijk zomerse soep en verrassend fris met de toevoeging van munt en citroen. Mijn wijntip sluit hier dan ook helemaal bij aan en komt uit Oostenrijk. De Weingut Leth Duett wordt gemaakt van gruner veltliner en riesling. De veltliner geeft veel wit fruit en een lichte peperigheid. De riesling geeft de wijn juist zijn frisse citrustonen mee. Een lichtvoetige begeleider van een frisse, zomerse en vooral groene groentesoep! Met code EATFREE nu gratis thuisbezorgd via Vanouds de Zwaan.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Selderij
  • Melk
  • Noten
  • Pinda

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie